La propunerea Ministerului Justitiei, Guvernul a aprobat modificarea circumscriptiilor unor judecatorii si ale parchetelor de pe langa acestea.

Astfel, in urma adoptarii de catre ParlamentaLegii nr. 148/2011 privind desfiintarea unor instante judecatoresti si a parchetelor de pe langa acestea, intrata in vigoare la 22 iulie 2011, s-a impus modificarea circumscriptiei in care sunt arondate comunele care apartineau de judecatoriile si parchetele de pe langa acestea inainte de desfiintare, in vederea preluarii cauzelor de competenta teritoriala a instantelor desfiintate.

Rearondarea localitatilor vizeaza instantele si parchetele desfiintate prin lege: Somcuta Mare, Bozovici, Murgeni (care functioneaza) si Bocsa, Cernavoda, Bechet, Baneasa, Comana, Sangeorgiu de Padure, Scornicesti, Urlati si Jimbolia (care nu functioneaza).
In acelasi timp, prin Hotararea de Guvern adoptata miercuri, s-a aprobat rearondarea localitatilor si pentru alte instante cu volum mic de activitate care, desi nu se desfiinteaza, pot prelua din competenta teritoriala si, implicit, din incarcatura mare a altor instante, in special a celor resedinta de judet. Instantele vizate de aceasta masura, a caror jurisdictie va creste, sunt: Blaj, Moldova Noua, Hateg, Macin.

Ambele masuri se inscriu in procesul mai larg de reorganizare a instantelor si parchetelor cu volum mic de activitate, in vederea echilibrarii volumului de munca si a eliminarii supraincarcarii instantelor si parchetelor, cerinte care se regasesc constant in Rapoartele Comisiei Europene privind Romania.

Hotararea de Guvern se va aplica incepand cu 1 noiembrie 2011.

Judetul Alba

Comuna Mihalt din circumscriptia Judecatoriei Alba Iulia trece in circumscriptia Judecatoriei Blaj. (rearondare pentru decongestionarea Judecatoriei Alba Iulia)

Judetul Caras-Severin


Comunele Bania, Bozovici, Dalboset, Eftimie Murgu, Lapusnicel, Lapusnicu Mare, Prigor, Sopotu Nou din circumscriptia Judecatoriei Bozovici trec in circumscriptia Judecatoriei Oravita (Judecatoria Bozovici functiona, cu un numar foarte mic de cauze, si a fost desfiintata)

Comuna Naidas din circumscriptia Judecatoriei Oravita trece in circumscriptia Judecatoriei Moldova Noua. (rearondare pentru decongestionarea Judecatoriei Oravita)

Judetul Constanta

Comunele Adamclisi, Aliman, Baneasa, Deleni, Dobromir, Ion Corvin, Lipnita, Oltina, Ostrov din circumscriptia Judecatoriei Baneasa trec in circumscriptia Judecatoriei Medgidia. (Judecatoria Baneasa nu functiona si a fost desfiintata)

Judetul Dolj

Orasele Bechet si Dabuleni si comunele Amarastii de Sus, Amarastii de Jos, Calarasi, Ostroveni, Sadova, Daneti, Marsani, Celaru si Dobresti din circumscriptia Judecatoriei Bechet trec in circumscriptia Judecatoriei Craiova. (Judecatoria Bechet nu funtiona si a fost desfiintata)

Judetul Hunedoara

Comuna Bosorod din circumscriptia Judecatoriei Hunedoara si comuna Banita din circumscriptia Judecatoriei Petrosani trec in circumscriptia Judecatoriei Hateg. (rearondare pentru decongestionarea Judecatoriilor Hunedoara si Petrosani)

Judetul Maramures

Orasul Somcuta Mare si comunele Boiu Mare, Miresu Mare, Remetea Chioarului, Satulung si Valea Chioarului din circumscriptia Judecatoriei Somcuta Mare trec in circumscriptia Judecatoriei Baia Mare. (Judecatoria Somcuta Mare functiona, avand un numar foarte mic de cauze, si a fost desfiintata)

Judetul Mures


Orasele Singeorgiu de Padure, Sovata si comunele Balauseri, Fantanele, Ghindari si Neaua din circumscriptia judecatoriei Sangeorgiu de Padure trec in circumscriptia Judecatoriei Sighisoara. (Judecatoria Sangeorgiu de Padure nu functiona si a fost desfiintata)

Judetul Olt

Orasul Scornicesti si comunele Barasti, Colonesti, Corbu, Cungrea, Fagetelu, Icoana, Leleasca, Oporelu, Optasi-Magura, Poboru, Potcoava, Spineni, Tatulesti, Topana, Tufani din circumscriptia Judecatoriei Scornicesti trec in circumscriptia Judecatoriei Slatina. (Judecatoria Scornicesti nu functiona si a fost desfiintata)

Judetul Tulcea

Orasul Isaccea si comuna Hamcearca din circumscriptia Judecatoriei Tulcea trec in circumscriptia Judecatoriei Macin. (rearondare pentru decongestionarea Judecatoriei Macin)

Judetul Vaslui

Comunele Blagesti, Epureni, Falciu, Malusteni, Murgeni si Suletea din circumscriptia Judecatoriei Murgeni trec in circumscriptia Judecatoriei Barlad. (Judecatoria Murgeni functiona, avand un numar foarte mic de cauze, si a fost desfiintata)

Comunele Berezeni si Gagesti din circumscriptia Judecatoriei Murgeni trec in circumscriptia Judecatoriei Husi. (Judecatoria Murgeni functiona, avand un numar foarte mic de cauze, si a fost desfiintata)


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri F