Casa de avocatura Tuca Zbarcea&Asociatii a asistat juridic Erste Bank pe toata durata discutiilor cu reprezentantii SIF-urilor, in legatura cu achizitia a 24,12% din Banca Comerciala Romana (BCR).

Echipa casei de avocatura a fost coordonata de Stefan Damian (foto), Deputy Managing Partner.

Intelegerea a fost incheiata dupa mai multe luni de discutii si negocieri.

Erste Grup a propus SIF-urilor sa emit? actiuni proprii pentru 80% din titlurile pe care le preia la BCR si sa plateasca in numerar doar pentru o cincime din pachetul reprezentand 24,12% din capital, la cotatia de luni valoarea tranzactiei plasandu-se la 435 milioane euro.

Erste Group a incheiat un acord de principiu cu patru dintre cele cinci SIF-uri - SIF Banat Crisana, SIF Transilvania, SIF Munteania si SIF Oltenia - pentru preluarea unui pachet de 2,61 miliarde actiuni BCR, reprezentand 24,12% din capital, prin mai multe opeartiuni care presupun plata in numerar si schimb cu titluri emise de Erste Bank.

Banca austriaca va plati cash pentru maximum 424.190.702 actiuni BCR la un pret de 1,0385 lei per actiune, precum si numerar pentru maximum 133.676.584 actiuni-profit BCR 2011 (actiuni emise in contul dividendelor aferente lui 2010) cu valoare nominala de 0,1 lei per actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si