Un alt greu din avocatura ataca Romania: Eversheds se asociaza cu avocatii Lina&Guia

Eversheds, una dintre cele mai puternice case de avocatura londoneze, intra pe piata romaneasca printr-o asociere cu firma locala Lina & Guia.

Imediat dupa obtinerea aprobarii din partea Baroului Bucuresti, Lina & Guia va opera sub denumirea Eversheds Lina & Guia.

Prin acest parteneriat, gigantul din avocatura Eversheds ajunge la o retea de 46 de birouri pe plan global.

Pana acum, casa de avocatura Eversheds a avut o relatie de colaborare cu Tuca Zbarcea & Asociatii, scrie publicatia The Lawyer. Potrivit publicatiei citate, englezii se pregatesc sa deschida un birou in Rusia.

Bryan Hughes (foto), director general al Eversheds LLP, a spus ca piata din Romania reprezinta un nod critic al pietelor Central- si Est-Europene si are un potential important de crestere, fiind in acelasi timp si un partener comercial puternic al Rusiei.

„Colaborarea cu o firma internationala atat de prestigioasa ne va permite sa oferim clientilor nostri servicii juridice integrate prin combinarea experientei noastre cu cea a colegilor nostri din celelalte jurisdictii. Impartasim aceeasi viziune, de a fi implicati la nivel local, dar de a opera la nivel global, ca o unica entitate”, spune , Co-Managing Partner al Lina & Guia.

Principalii clienti ai casei de avocatura Lina & Guia sunt Danone, Cosmote, fondul de private equity Sigma Bleyzer, RBS, Medicover si Volvo.
Cele mai importante case de avocatura din Marea Britanie sunt Clifford Chance, Linklaters, Freshfields Bruckhaus Deringer, Allen & Overy si DLA Piper.

O alta miscare relativ recenta a unui gigant din avocatura britanica s-a produs in 2009, cand casa de avocatura locala Badea & Asociatii si firma Clifford Chance, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de profil, au fuzionat dupa ce au functionat in asociere incepand cu 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri