Tuca Zbarcea a obtinut despagubiri de 7,7 mil. euro pentru Rathenraw

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a obtinut pentru Rathenraw Limited despagubiri in valoare de 7,7 milioane euro intr-un proces cu compania turca Biat Insaat Sanayi San. Ve Tic. A.S., pentru nerespectarea obligatiilor rezultand dintr-un contract de subantrepriza pentru NewTown Residence Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti a admis saptamana trecuta cererea formulata de Rathenraw Limited, reprezentata de Tuca Zbarcea & Asociatii, dispunand obligarea Biat Insaat Sanayi San. Ve Tic. A.S. la plata sumei de 7,76 milioane euro, a anuntat casa de avocatura.

"Suma acordata de instanta reprezinta despagubiri decurgand din nerespectarea obligatiilor rezultand dintr-un contract de subantrepriza incheiat in 2007 de fosta Mivan-Kier Joint Venture Limited (actualmente Rathenraw Limited) cu Biat Construction International, societate al carei asociat majoritar este Biat Insaat Sanayi San. Ve Tic. A.S., in vederea realizarii anumitor lucrari pentru edificarea ansamblului rezidential bucurestean NewTown Residence", se arata intr-un comunicat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Prin solutia mentionata a fost antrenata raspunderea celei din urma entitati, companie de nationalitate turca cunoscuta pe piata de profil, care garantase pentru indeplinirea obligatiilor subantreprenorului

Proiectul in discutie a fost gestionat de o echipa coordonata de catre Ioana Gelepu, avocat asociat. Din echipa de aparatori a mai facut parte si Gabriela Costescu, avocat senior in cadrul departamentului de litigii al Tuca Zbarcea & Asociatii.

„Litigiul a fost demarat in anul 2009 si, prin raportare la complexitatea sa, a implicat administrarea unui probatoriu amplu, de natura a permite instantei sa investigheze numeroasele aspecte de natura contabila si tehnica pe baza carora a fost probata neexecutarea obligatiilor subantreprenorului”, a declarat Ioana Gelepu (foto).

Rathenraw Limited este o asociere intre Mivan Group, o companie specializata in constructii cu sediul in Irlanda de Nord, si Kier International, un antreprenor in domeniul constructiilor de cladiri din Marea Britanie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri