Legislatia din Romania permite organizarea tuturor tipurilor de jocuri de noroc online, insa nu exista nicio companie autorizata local sa deruleze astfel de operatiuni pentru ca nu exista reglementari de aplicare a legislatiei, potrivit casei de avocatura Bostina&Associates.
"Pana in 2009 legislatia romaneasca existenta nu continea reglementari cu privire la jocurile online. In 2010 a intrat in vigoare o ordonanta de urgenta care a interzis aceste jocuri de noroc online, considerate a fi o infractiune. In decembrie 2010 au fost legalizate jocurile de noroc online, insa nu aveam un cadru astfel incat prevederile sa fie puse in aplicare. In august 2011 s-a facut un cadru legal, insa lipsesc in continuare reglementarile specifice", a declarat Cristian Costea (foto), partener la Bostina&Associatii, informeaza Mediafax.

Legislatia romaneasa permite aproape toate tipurile de jocuri online, de la jocuri bingo la pariuri in cota fixa, loto si pariuri mutuale. In Franta, de exemplu, sunt permise doar pariuri sportive online, hipice si poker.

Operatorul care vrea sa activeze pe aceasta piata are nevoie de licenta petru fiecare joc de noroc online pe care il organizeaza. Doar persoanele juridice romane pot opera jocuri de noroc online pe piata locala, prevedere a atras insa plangeri din partea companiilor straine la Comisia Europeana.

In Malta s-au dat aproape in 2009 circa 500 de licente pentru jocuri de noroc online, cele mai multe din Europa. La nivel global piata jocurilor de noroc online se va ridica in acest an la noua miliarde de euro. In 2008, acest segment era estimat la 6,1 miliarde de euro, respectiv 7,5% din toata piata de jocuri de noroc, potrivit datelor prezentate de Cristian Costea.

Piata jocurilor de noroc a inregistrat o crestere continua in Romania de la an la an, fiind estimata in prezent la aproximativ 500 milioane euro.

Organizarea si functionarea jocurilor de noroc online a fost reglementata in acest an, operatorii fiind obligati sa detina un sediu inregistrat in Romania, pentru ca autoritatile sa controleze mai eficient eventualele operatiuni de spalare de bani si evaziune fiscala si sa incaseze taxele aferente acestei activitati.

Anterior, legislatia nici nu permitea, dar nici nu interzicea jocurile online transfrontaliere, insa jocurile online nu puteau fi organizate de catre companii din Romania. Jocurile de noroc pot fi organizate in Romania prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, telefonie fixa si telefonie mobila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri