Prima tranzactie cu ipoteca conform noului Cod Civil

Casa de avocatura Fine Law - Patrascanu & Asociatii anunta semnarea unei tranzactii in care s-a redactat prima ipoteca conform noului Cod Civil.

Tranzactia internationala a constat in reprezentarea unei firme straine, cu privire la acordarea unui credit catre o alta societate straina din domeniul agricol. Contractul, in valoare de aproximativ 1 milion de euro, a fost semnat pentru finantarea societatii agricole in vederea achizitionarii unor actiuni.

Fine Law - Patrascanu & Asociatii a acordat consultanta juridica cu precadere in aspecte legate de crearea pachetului de garantii mobiliare si imobiliare aferente creditului. Intrucat societatea care a garantat cu bunurile sale este inmatriculata in Romania, garantiile asupra acestor bunuri au fost guvernate de noul Cod Civil intrat in vigoare la data de 1 octombrie 2011.

„Noul Cod Civil a abrogat titlul VI „Regimul juridic al garantiilor reale mobiliare” al Legii 99/1999 privind unele masuri pentru accelerarea reformei economice, care prevedea „garantia reala mobiliara” ca instrument juridic de garantare constituit asupra bunurilor mobile, si a introdus notiunea de „ipoteca mobiliara”. Conform noilor reglementari, ipoteca poate avea ca obiect bunuri mobile sau imobile, corporale sau incorporale. In ceea ce priveste ipoteca mobiliara, aceasta se poate constitui atat prin contract incheiat in forma autentica cat si sub semnatura privata. Aceasta noua prevedere referitoare la ipoteca, care lasa un drept de optiune intre forma autentica si simpla forma scrisa, a generat, se pare, confuzie in randul practicienilor, notari si avocati, cu privire la recomandarea uneia dintre cele doua forme clientilor lor”, declara Irina Popescu (foto), Partener Fine Law - Patrascanu & Asociatii.

Aceasta din urma tranzactie realizata de Fine Law - Patrascanu & Asociatii completeaza celelalte operatiuni asistate de casa de avocatura in domeniul dreptului comercial, al fuziunilor si achizitiilor, al dreptului muncii si, nu in ultimul rand, in managementul riscului si conformitate. Experienta totala cumulata a tranzactiilor realizate de avocatii casei de avocatura Fine Law - Patrascanu & Asociatii se ridica la suma de peste 1 miliard de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri