Modificarile fiscale viitoare vor urmari stabilitatea la nivelul taxelor si simplificarea procedurilor, printre masurile vizate figurand extinderea impozitarii in sistemul normelor de venit si generalizarea platii impozitelor pe 25 ale lunii, afirma Dan Lazar, secretar de stat, citat de Mediafax.
Secretarul de stat in Ministerul Finantelor a adaugat ca introducerea in Codul Fiscal a contributiilor pentru activitati independente este principala masura care va fi adoptata in perioada imediat urmatoare.

O alta modificare vizeaza extinderea impozitarii sub forma normelor de venit (o suma fixa stabilita anual de catre directiile generale ale finantelor publice teritoriale, indiferent de nivelul real al veniturilor realizate) pentru anumite activitati la care acum se aplica doar impozitarea in sistem real (impozit aplicat asupra diferentei dintre veniturile incasate si cheltuielile deductibile), precum cele de taximetrie.

De asemenea, ANAF va prelua de la casele de asigurari declararea si plata contributiilor sociale.

"Dat fiind momentul in care ne aflam, exista o marja foarte mica in ceea ce priveste politica fiscala. Orice ingerinta nepotrivita se poate intoarce impotriva Guvernului ca un bumerang. Din acest motiv, trebuie sa o gandim foarte serios, sa fie o dezbatere foarte aprinsa intre membrii Guvernului si mediul de afaceri, fiindca orice pas gresit ne poate duce catre prapastie", a mai afirmat Dan Lazar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri