Europa isi mentine potentialul de crestere, prognozele fiind mult prea pesimiste in acest moment, dar 2012 va fi cu siguranta un an greu, afirma David Childs, managing partner la firma de avocatura Clifford Chance.
"In general, suntem optimisti cu privire la economia europeana. Cred ca prognozele au fost mult prea pesimiste, dar cel mai probabil ca anul viitor va fi destul de greu. Nu vad totusi niciun motiv pentru care Europa sa nu isi reia cresterea economica sustenabila", a spus Childs.

De asemenea, el afirma ca problema increderii se va rezolva in momentul in care va exista o anumita predictibilitate in privinta caii pe care o va urma Europa.

In ceea ce priveste Romania, David Childs considera ca arata bine din punct de vedere macroeconomic, dar in acelasi timp Romania "este ca o barca intr-o mare zbuciumata".

Partenerul Clifford Chance enunta ca pentru a evalua potentialul Romaniei trebuie sa ne uitam la imaginea de ansamblu, adica la problemele din Europa.

In pofida crizei din zona euro, Romania are si avantaje, printre acestea se numara un grad scazut de taxare, potentialul de crestere prin recuperarea decalajelor fata de economiile mari din Europa si chiar o buna educare a fortei de munca.

In schimb, pentru atragerea investitorilor straini lucrurile se pot imbunatati in directia predictibilitatii, transparentei si a consistentei in sistemul fiscal.

"Ceea ce cauta oamenii de afaceri in Romania este rapiditate in luarea deciziilor", constata Childs.

Totodata, Romania este in competitie directa pentru atragerea de investitii straine directe cu economiile emergente din Asia Pacific.

"Romania va putea sa concureze cu tarile din Asia in ceea ce priveste atragerea de investitii doar daca va investi puternic in infrastructura si educatie", explica managing partner-ul Clifford Chance.

Childs, care este echivalentul unui CEO pentru Clifford Chance, mentioneaza ca biroul din Bucuresti este foarte important pentru firma in contextul in care multi clienti sunt din aceasta regiune sau vor sa investeasca in zona.

Mai mult, Childs crede ca regiunea este in continuare o zona cu potential de crestere, chiar daca pentru moment criza din zona euro franeaza cresterea. "Pe termen lung, perspectivele de crestere ale regiunii raman intacte".

Clifford Chance este prezenta in Romania din 2006, cand s-a asociat cu firma de avocatura Badea si Asociatii, infiintata de Daniel Badea si Nadia Badea in 2002. Cele doua firme au fuzionat la 1 mai 2009 si opereaza sub denumirea Clifford Chance Badea, fiind in prezent cea mai mare casa de avocatura internationala din Romania si singura firma din Magic Circle deplin integrata.

Clifford Chance Badea este o firma care acopera toate cele 5 mari domenii ale avocaturii de afaceri (tranzactii bancare, tranzactii pe piata de capital, fuziuni si achizitii, real estate si litigii). Biroul din Bucuresti al Clifford Chance se implica in mod constant in tranzactii de finantari bancare si restructurari, emisiuni de eurobonduri si de actiuni pe piete internationale de capital, instrumente financiare derivate, achizitii de companii de catre investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructura, investitii imobiliare, litigii strategice, avand expertiza in toate domeniile avocaturii de afaceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri