Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a anulat decizia Companiei Nationale de Cai Ferate CFR S.A., prin care consortiul format din FCC Construccion, Alpine Bau, Azvi si Straco Grup fusese descalificat in ceea ce priveste oferta depusa in proiectul de reabilitare a tronsonului Vintu de Jos - Simeria, parte integranta a sectiunii Coslariu - Simeria.

Avocatii NNDKP au reprezentat consortiul in contestarea deciziei nelegale a CFR de a descalifica oferta depusa in procedura de licitatie publica pentru atribuirea contractului de executie a lucrarilor de constructii si instalatii pe acest tronson.

Conform deciziei CNSC, CFR a fost obligata sa reevalueze oferta consortiului, respectiv ofertele operatorilor economici implicati in procedura si sa emita un nou raport al procedurii de atribuire, cu respectarea legislatiei privind licitatiile publice.

Astfel, decizia CNSC dovedeste conformitatea ofertei consortiului FCC - Alpine - Azvi - Straco si nelegalitatea deciziei CFR de a respinge aceasta oferta, cu circa 22 de milioane de euro mai economica decat cea a asocierii declarate initial castigatoare a licitatiei.

Din partea NNDKP proiectul a fost coordonat de Simona Neagu (partener in practica de litigii) si a beneficat de sprijinul practicii de achizitii publice coordonate de Adina Chilim-Dumitriu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
[FOTO] Reportaj: "D-ale carnavalului" in trenul navetistilor
Setari Cookie-uri