Casa de avocatura bpv Grigorescu Stefanica a obtinut din partea Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor (C.N.S.C.) o decizie favorabila pentru Romprest Servicii Integrate in litigiul initiat de aceasta impotriva Societatii Nationale de Transport Feroviar Calatori “CFR Calatori” S.A. - Regionala de Transport Feroviar de Calatori Muntenia (in prezent, Regionala de Transport Feroviar de Calatori Muntenia - “R.T.F.C. Muntenia”).

Decizia este obligatorie pentru parti si prevede anularea procedurii de achizitie publica si a anuntului de participare nr. 131890/9.12.2011.
Avocatii bpv Grigorescu Stefanica au contestat, in numele Romprest Servicii Integrate, procedura de achizitie publica organizata de “R.T.F.C.
Muntenia” in vederea atribuirii contractului de servicii avand ca obiect “Salubrizare vagoane de calatori la Revizia de Vagoane Bucuresti Grivita”.

Contestatia a combatut necesitatea si legalitatea anuntului de participare nr. 131890/9.12.2011, in conditiile in care serviciile solicitate prin acesta sunt deja incluse, in totalitate, in pachetul de servicii pe care achizitorul le-a atribuit deja catre Romprest Servicii Integrate printr-un contract aflat in derulare pana in anul 2015.

Intrucat obiectul contractului ce urma a se atribui prin noua procedura de achizitie publica consta in „servicii de salubrizare radicala, normala, curenta si intermediara vagoane de calatori la Revizia de Vagoane Bucuresti Grivita”, C.N.S.C. a concluzionat ca, in prezent, autoritatea contractanta desfasoara simultan un contract de servicii executat partial si o noua procedura de atribuire prin licitatie deschisa, ambele avand acelasi scop, prestarea de servicii de salubrizare in vagoane. In baza OUG nr. 34/2006, C.N.S.C. a dat castig de cauza contestatiei formulate de Romprest Servicii Integrate, stabilind, ca principiu, faptul ca o autoritate contractanta/un achizitor nu poate demara o noua procedura de achizitie publica daca, in acelasi timp, deruleaza alte contracte avand acelasi obiect (aceleasi servicii, bunuri sau lucrari) si dispunand, pe cale de consecinta, anularea intregii proceduri initiata prin publicarea anuntului de participare nr. 131890/9.12.2011.

Echipa casei de avocatura a fost formata din Daniel Stefanica, avocat partener, coordonatorul departamentului de litigii si arbitraj din cadrul societatii de avocatura, si avocatul Alberto Vaduva.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trenurile care se intorc azi de pe Valea Prahovei au capacitate dubla
Setari Cookie-uri