Casa de avocatura bpv Grigorescu Stefanica a asigurat consultanta juridica pentru BIP Grup, jucator din piata locala de merchandising, in negocierea contractului de cesiune de parti sociale, incheiat in decembrie 2011 cu compania americana Spar Group.
In anul 2007, BIP Grup a vandut 50% din capitalul social catre fondul de investitii britanic IMSG. Tranzactia a fost estimata la suma de 3.3 milioane de dolari si a fost asistata, din punct de vedere juridic, tot de bpv Grigorescu Stefanica. In anul 2011, fondul de investitii britanic a vandut actiunile BIP Grup catre compania americana Spar Group.

Prin noua alianta, BIP Grup vizeaza atat extinderea activitatilor companiei in pietele emergente din sud-estul Europei, cat si securizarea pozitiei sale din piata locala, prin lansarea unor noi oferte de servicii si a unei noi serii de investitii in structura logistica a companiei, inclusiv in dezvoltarea aplicatiilor din sfera comunicationala.

Echipa casei de avocatura a fost formata din Alexandru Rusu, avocat partener, si Flavius Florea, avocat colaborator. Consultanta juridica a fost acordata pe intreaga durata a negocierilor si a inclus aspecte juridice de fuziuni si achizitii si de drept fiscal.

Practica de fuziuni si achizitii a bpv Grigorescu are o pondere de peste 30% in practica globala a societatii.

Citeste aici mai multe informatii despre tranzactia BIP Grup - Spar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Tranzactie in fashion: discounterul polonez Pepco se vinde
Setari Cookie-uri