Banca Nationala a Romaniei (BNR) a castigat procesele cu Gerald Schreiner, fost presedinte al Volksbank Romania, si cu Herwig Burgstaller, fost vicepresedinte al bancii, in care acestia au contestat decizia bancii centrale de a le retrage avizul de conducatori ai bancii.

Gerald Schreiner a ocupat pana in martie 2010 functia de presedinte al Volksbank Romania. El a condus banca din iunie 2006, anterior ocupand pentru trei ani pozitia de vicepresedinte.

Tot in primavara anului 2010 a fost inlocuit din functie si vicepresedintele Herwig Burgstaller.
Banca Nationala a fost reprezentata in cele doua procese de societatea de avocati Zamfirescu Racoti Predoiu.

"Pot spune, fara sa gresesc, ca aceste cauze au ridicat multiple si interesante probleme de drept, gestionate cu succes de echipa noastra specializata in domeniul bancar-financiar, echipa care, in prezent, are in lucru un portofoliu de peste 1.500 de litigii pentru clienti ce reprezinta institutii de credit si institut,ii financiare nebancare", a declarat Calin-Andrei Zamfirescu (foto), Senior Partner Zamfirescu Racoti Predoiu.

In ambele cazuri, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursurile formulate de catre persoanele fizice care au detinut functii de management in sistemul bancar. Instanta suprema a inlaturat criticile formulate impotriva hotararilor Bancii Nationale a Romaniei, prin intermediul unor hotarari judecatoresti irevocabile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si