Tribunalul Cluj-Napoca a admis joi, 22 martie, contestatia formulata de asocierea condusa de ACI Cluj cu privire la rezultatul procedurii de achizitie publica organizata de Primaria Cluj-Napoca in vederea atribuirii contractului de lucrari pentru Sala Polivalenta Cluj, a carui valoare se ridica la 20 milioane de euro.
Solutia favorabila obtinuta de Tuca Zbarcea & Asociatii anuleaza decizia din 2010 prin care Primaria Cluj-Napoca a desemnat asocierea compusa din firmele CON-A, Plan 31, Intersport si Dico & Tiganas drept castigatoare a licitatiei pentru construirea Salii Polivalente.
O echipa de avocati formata din Ionut Serban si Dan Cristea a reprezentat ACI Cluj, in calitate de lider al asocierii din care au mai facut parte SC Grup 4 Instalatii, SC Trustul de Instalatii Montaj Constructii SA, Bogart Construct SRL, DAS Engineering Grup.

„Solutia instantei de fond, Tribunalul Cluj, este salutara, intr-o speta care a necesitat solutionarea unor probleme rare in dreptul achizitiilor publice (urmare a unei casari cu trimitere, contestatia in prima instanta impotriva rezultatului procedurii de atribuire s-a judecat in paralel cu executarea contractului de achizitie), dar si administrarea unui probatoriu extrem de complex”, a declarat Ionut Serban, avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Tribunalul Cluj-Napoca a dispus totodata reanalizarea si reevaluarea de catre Primaria Cluj-Napoca a ofertelor depuse in cadrul procedurii de achizitie publica privind atribuirea contractului de lucrari pentru Sala Multifunctionala de Sport - Aleea Stadionului FN, cu respectarea considerentelor avute in vedere in hotararea de anulare.

“Vom analiza solutia impreuna cu clientul si vom decide pasii urmatori. Sentin?a de ieri este executorie, dar atacabila cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare”, a adaugat Dan Cristea, avocat senior al Tuca Zbarcea & Asociatii si membru al echipei de avocati pledanti in acest dosar.

Departamentul de litigii si arbitraje interne si internationale Tuca Zbarcea & Asociatii are in prezent 40 de avocati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri