Distribuitorul IT SC R.H.S. Company SA si-a depus pe 26 martie dosarul de insolventa la Tribunalul Bucuresti, primul termen de judecata fiind stabilit vineri, 30 martie.

Scop BT

RHS, alaturi de distribuitorul Scop Computers si CNDPI Romsoft S.R.L. (care detine Depozitul de Calculatoare), sunt suspectate de fraude de circa 40 milioane de euro. Companiile s-ar putea face vinovate de spalare de bani si returnari fictive de TVA, printr-o “schema” ce s-a derulat pe mai multi ani.

Marti, Scop Computers a transmis clientilor catre care a vandut compania si pentru care creantele erau cesionate in favoarea bancii documentul atasat. In el, Banca Transilvania spune ca a inceput executarea garantiilor Scop si ca toate platile trebuie facute in contul lor.

Scop Computers a transmis anterior ca "a actionat pe deplin legal, si-a respectat toate obligatiile contractuale si va demonstra acest lucru in decursul procedurii fiscale".

wall-street.ro a prezentat exclusiv scandalul in care sunt implicati cei trei jucatori de pe piata IT din Romania si vom continua sa va informam pe parcursul desfasurarii evenimentelor. Cazul este de o importanta majora intrucat Scop Computers si RHS distribuie produse IT si electronice catre majoritatea retailerilor din Romania, precum Altex, Domo, Cel.ro, EvoMag.ro sau PCFun.ro.

Un potential faliment al unuia dintre acesti jucatori ar dezechilibra piata de distributie IT si ar oferi concurentilor precum Asesoft Distribution sau Asbis mai mult spatiu de manevra.

Ce considerati ca se va intampla daca RHS intra in insolventa? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri