CVC Capital Partners a gasit cumparator pentru compania Starbev. Cine sunt avocatii care au oferit consultanta juridica vanzatorului?
Fondul CVC Capital Partners a fost asistat la vanzarea Starbev de catre firma internationala de avocatura Freshfields, alaturi de firma de avocatura PeliFilip, din Romania.

Alexandru Birsan, partener Peli Filip, este avocatul care a asistat fondul de investitii in aceasta tranzactie.

El este specializat pe fuziuni si achizitii si finantari si a lucrat in decursul carierei si in Londra sau Paris.

Avocatul a oferit asistenta CVC si cand a cumparat operatiunile InBev din CEE, in 2009. Birsan nu dorit sa faca niciun comentariu legat de tranzactie.

Molson Coors a cumparat compania StarBev, care detine in Romania compania Bergenbier, pentru 2,6 mld. euro. Tranzactia urmeaza sa fie aprobata de autoritatile europene in domeniul concurentei, finalizarea sa fiind estimata pentru al doilea trimestru al anului 2012. In urma incheierii tranzactiei, StarBev va opera ca o unitate de business de sine-statatoare in cadrul Molson Coors, iar sediul sau central va ramane in Republica Ceha.

Molson Coors are asigurate resursele de finantare pentru a incheia procesul de achizitie. La cursul de schimb valutar curent, finantarea permanenta a achizitiei este prevazuta sa fie alcatuita din 3 miliarde dolari din surse proprii si imprumuturi, la care se adauga 500 de milioane de euro (667 milioane USD) obligatiuni emise catre vanzator, care le permit acestora sa participe in tranzactii viitoare.

Morgan Stanley & Co. LLC a condus tranzactia efectuata de Molson Coors in calitate de consultant financiar principal, alaturi de Barclays Capital si Deutsche Bank Securities care au co-participat in calitate de consilieri financiari. Morgan Stanley Senior Funding, Inc. si Deutsche Bank Securities asigura angajamentul de finantare in aceasta tranzactie. Kirkland & Ellis LLP a asigurat companiei Molson Coors asistenta juridica.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri