Compania ta are probleme financiare si nu stii cum sa reduci cheltuielile cu salariatii pentru a redresa situatia? Una din solutii este declansarea procedurii de somaj tehnic. Aflati din articolul urmator cand poate un angajator sa decida ca salariatii sai sa intre in somaj tehnic, dar si ce drepturi au angajatii in aceasta perioada in ceea ce priveste demisia sau concediul medical.
Angajatorul poate decide ca angajatul sa intre in somaj tehnic, adica sa-i suspende temporar contractul individual de munca, din proprie initiativa si fara acordul acestuia. Motivele pentru care poate lua aceasta masura, insa, trebuie sa fie, din punct de vedere legal, obiective, explica prof. univ. dr. Oprea Raducan, citat de Avocatnet.

Efectul intrarii in somaj tehnic este ca salariatul nu mai presteaza munca pentru care a fost angajat si, deci, nu mai este platit de angajator. Insa, atentie, perioada suspendarii contractului nu poate fi nelimitata. Aceasta va dura pana la incetarea cauzei care a determinat-o. Angajatorul stabileste, fara nicio restrictie, de cand incepe suspendarea si cand se termina.

Citeste integral articolul Ce trebuie sa stii despre somajul tehnic pe site-ul Avocatnet.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri