Casa de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a obtinut o solutie irevocabila favorabila in litigiul in care a reprezentat Asocierea S.C. Safege S.A., AECOM Ingenieria S.R.L. si Artelia Romania S.R.L., dupa doar doua luni de la data initierii procedurii de contestatie.

In data de 26 ianuarie 2012, Compania Apa Brasov S.A., in calitate de Autoritate contractanta, a comunicat Asocierii respingerea ofertei depuse de aceasta in cadrul procedurii de achizitie publica organizata pentru atribuirea contractului “Asistenta Tehnica pentru Managementul Proiectului - Reabilitarea si extinderea sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare in judetul Brasov”, apreciind ca este neconforma.

Contestatia formulata impotriva deciziei Autoritatii contractante in numele Asocierii a fost admisa, prin decizia din 29 februarie 2012, prin care, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a obligat Compania Apa Brasov SA sa continue procedura, prin reevaluarea ofertei depuse de Asociere si cu inlaturarea motivelor de respingere a ofertei avute in vedere anterior.

Plangerea formulata impotriva acestei decizii de catre ofertantul declarat castigator anterior a fost respinsa in mod irevocabil, prin decizia pronuntata de Curtea de Apel Brasov la inceputul lunii aprilie. Aceasta decizie a fost urmata, la doua saptamani, de incheierea contractului de achizitie publica.

„Exista insa un aspect care se impune a fi remarcat: durata de solutionare a acestei cauze, perspectiva din care aceasta speta reprezinta un vis frumos. CNSC a solutionat plangerea in o luna de la data deciziei de descalificare a autoritatii, iar Curtea de Apel Brasov a solutionat plangerea in urmatoarele 6 saptamani. Iata deci ca dezideratul celeritatii devine realitate, daca rolul instantei permite acest lucru”, a declarat Cosmin Vasile (foto), partener Zamfirescu Racoti Predoiu.

Zamfirescu Racoti Predoiu detine un departament de litigii cu un portofoliu complet de solutionare a disputelor si o echipa de 29 de litigatori si arbitri cu experienta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Impact plateste 880.000 euro pentru a stinge un litigiu