Omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat definitiv, in aprilie, la un an si sase luni de inchisoare cu executare pentru dare de mita, a solicitat, marti, Curtii de Apel Alba Iulia, intreruperea executarii pedepsei pentru trei luni pentru a putea organiza activitatea societatilor pe care le detine.
Carabulea isi ispaseste in Penitenciarul din Aiud pedeapsa cu inchisoarea si a solicitat, marti, magistratilor Curtii de Apel Alba Iulia intreruperea executarii pedepsei pentru trei luni, maximul care poate fi dat in astfel de cazuri, transmite corespondentul Mediafax.

El a sustinut in fata instantei ca trebuie sa isi organizeze activitatea societatilor in care este asociat majoritar sau administrator si sa delege conducerea acestora, astfel incat are nevoie de o intrerupere a executarii pedepsei.

Carabulea a mai spus ca este asociat majoritar in 36 de societati comerciale si in alte 18 firme are calitatea de administrator, iar acestea nu isi pot desfasura activitatea corespunzator daca nu i se permite sa organizeze conducerile acestora.

Totodata, omul a afaceri a declarat in fata instantei ca nu se astepta la o decizie de condamnare si nu a avut timp sa organizeze activitatea societatilor pe care le detine.

El si-a motivat cererea si prin faptul ca prin aceste societati are contractate credite in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, iar derularea acestor imprumuturi depinde de el pana va delega pe altcineva.

El a afirmat ca in cadrul societatilor sale lucreaza aproximativ 4.500 de salariati care depind de modul in care va fi organizata activitatea firmelor respective.

Curtea de Apel Alba Iulia urmeaza sa se pronunte in cursul zilei de marti asupra cererii lui Carabulea.
Omul de afaceri Ilie Carabulea a demisionat, in 26 aprilie, din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al Bancii Carpatica (BCC), dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu executare, pentru dare de mita.

Consiliul de Supraveghere l-a ales in locul lui Carabulea, in functia de presedinte al Consiliului, pe Nicolae Petria, urmand a fi convocata Adunarea Generala a Actionarilor pentru completarea componentei acestei structuri, potrivit unui raport transmis Bursei.

Carabulea este principalul actionar al Bancii Carpatica. El detine indirect aproape 46% din actiuni. In nume propriu controleaza 41,29%, iar prin Atlassib mai are 4,55%.

El a fost judecat, in calitate de asociat si administrator al unor companii din cadrul Atlassib Holding Sibiu, pentru dare de mita si cumparare de influenta, alaturi de Sebastian Dumitru Carstea - director la Liceul Carol I din Sibiu si Mihaela Izabela Carstea, acuzati de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infractiunea de dare de mita, si de Nicolae Bota, acuzat de dare de mita.

Potrivit rechizitoriului, in septembrie 2010 Florin Apostu, la acea data sef al Parchetului Judecariei Sibiu, a primit de la Carabulea contravaloarea unei revizii auto in suma de 4.000 lei pentru a-l sprijini in promovarea unui recurs in interesul legii, lasandu-l sa creada ca are influenta asupra procurorului general al Romaniei. Revizia a fost facturata intre Star Motors Sibiu si Atlassib Sibiu, ambele fiind firmele lui Carabulea.

In perioada 2006 - octombrie 2010, Apostu a folosit in mod exclusiv si consecutiv doua autoturisme marca Audi A8 si VW Passat achizitionate in baza unui contract de leasing financiar intre Atlassib Leasing IFN si Intermedia, ambele societati fiind membre ale holdingului Atlassib, condus de Ilie Carabulea. Cele doua societati au achitat, pentru Florin Apostu, TVA aferenta acestora si contravaloarea avansului auto, in conditiile in care, la nivelul anului 2010, Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu a avut in instrumentare un numar de 196 de dosare penale referitoare la activitatea firmelor lui Carabulea. In aceste dosare, Apostu a dat solutii si a verificat solutiile date de procurorii subordonati, se arata in rechizitoriu.

In cursul anilor 2006, 2007, 2008 si 2009, pentru a crea o aparenta de legalitate a utilizarii autoturismelor, Apostu a consemnat in declaratiile de avere ca le utilizeaza in baza unor contracte de leasing.

Actiunile Bancii Carpatica sunt suspendate de la tranzactionare, pentru intrunirea unei adunari a actionarilor. Cel mai recent schimb cu titlurile BCC a fost perfectat la 0,0594 lei, iar capitalizarea bancii este de 186,88 milioane lei (42,7 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri