Tranzactiie de M&A in care a fost implicata casa de avocatura PeliFilip arata ca daca un actionar dintr-o companie care se vinde slabeste contactul cu managementul, atunci el pierde ca pozitie de negociere si ca pret fata de cumparator, potrivit avocatului Ioan Dumitrascu.

„In tranzactiile in care am fost noi, de cate ori actionarul a reusit sa faca legatura cu managementul in fata cumparatorului, atunci el a reusit sa vanda mai bine. Daca devii pasiv ca actionar si pierzi contactul cu managementul, atunci experienta noastra a fost ca vanzatorii au pierdut ca pozitie de negociere, ca pret, ca tot”, a declarat Ioan Dumitrascu, partener al casei de avocatura, in cadrul conferintei M&A Outlook 2012, organizata de wall-street.ro.

El a mai remarcat ca o particularitate a pietei de fuziuni si achizitii in 2012 este nesiguranta, atat la nivel macro, cat si micro.

"Intr-adevar, la nivel macro este o problema a continentului si, in general, a lumii din ziua de azi. Asa ca nu prea avem cum sa o influentam, insa ne putem ajusta la nivel micro. Daca stam sa punem pe hartie ce o sa se intample si punem si in contract, deja lumea parte mai prietenoasa", a spus Dumitrascu.

Avocatul a adaugat ca durata negocierii s-a lungit foarte mult in actualul context. „Negocierile sunt foarte lungi dar spre deosebire de trecut partile nu prea isi doresc sa mai lase lucruri nefinalizate, care se vor intampla in viitor, precum obligatii de plata sau implementarea unui plan de afaceri”, a completat partenerul PeliFilip.

Conferinta M&A Outlook 2012 a fost organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Ernst & Young Romania, companie de consultanta si audit, si PeliFilip.

Partea 1


Partea 2


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si