Grupul Bostina renunta la firmele de consultanta fiscala si de asistenta in domeniul fondurilor europene, precum si la firma de proprietate industriala, urmand sa se concentreze pe activitatile de consultanta juridica.

"Infiintarea acestor companii in urma cu opt si, respectiv, sase ani a fost un lucru bun, confirmarea venind si din faptul ca aceleasi initiative au avut-o ulterior si alte mari case de avocatura. Am fost pionieri intr-o nisa extrem de interesanta a serviciilor de consultanta din Romania, dar rezultatele inregistrate de casa de avocatura in anul trecut ne arata ca trebuie sa ne concentram asupra unui singur lucru, si anume avocatura", a anuntat avocatul coordonator Doru Catalin Bostina.

Bostina&Associates Fiscal Consulting a fost infiintata in anul 2004 pentru a acoperi o noua nisa a serviciilor de consultanta din Romania, respectiv servicii de consultanta contabila si fiscala. In 2008, compania a fost afiliata la AGN International, cea de a 7-a retea mondiala a firmelor de consultanta fiscala si de audit independente din lume.

Casa de avocatura arata insa ca anul trecut a devenit evident ca era momentul oportun pentru un "spin-off" (desprinderea de compania principala, n.r.), pe fondul "schimbarii paradigmei economice si a modificarilor survenite in legislatia privitoare la serviciile de audit", care sa permita companiei, devenita A.G.-Accounting&Global Tax SRL, sa se dezvolte la intreg potentalul ei.
Accounting&Global Tax SRL va ramane membra AGN International.

Casa de avocatura mai arata ca Bostina&Associates Management Consulting a fost infiintata inclusiv pentru consultanta de specialitate in accesarea finantarilor europene din cadrul programelor de preaderare, dar in acest an, odata ce accesarea finantarilor europene a devenit una dintre prioritatile strategice ale autoritatilor, s-a considerat ca este momentul oportun pentru un spin-off care sa permita companiei, redenumita Confero Finance SRL, sa se dezvolte.

De asemenea, si Bostina&Associates Industrial Property va face obiectul unui spin-off.

In luna martie, Bostina si Asociatii a anuntat ca renunta la firma Bostina&Associates Financial Consulting, specializata pe consultanta fiscala si audit, urmand sa se concentreze pe piata de avocatura.

Pentru anul trecut, casa de avocatura a anuntat o cifra de afaceri record pe piata de avocatura, de 33,4 milioane euro, cele mai multe incasari fiind realizate din litigii si executari silite, cu o treime din total.

Casa de avocatura are 18 sedii secundare, patru birouri in Austria, Cipru, Elvetia si Republica Moldova si peste 130 de avocati si consultanti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Ce spune Doru Bostina dupa ce incasarile au scazut la jumatate