Casa de avocatura DLA Piper a fost consultantul Naspers la achizitia pachetului majoritar al Dante International, compania care detine site-ul de comert electronic eMag.ro, in timp ce actionarii firmei preluate au fost asistati juridic de White&Case.
Pe de o parte, echipa DLA Piper, coordonata de Marian Dinu (foto sus), partener al casei de avocatura, a asistat Naspers pe parcursul intregului proces, incepand cu etapa de due diligence si continuand cu structurarea tranzactiei.

"Aceasta tranzactie arata ca, in ciuda tulburarilor politice, Romania are inca potential de dezvoltare, si sunt inca investitori interesati de Romania. eMag e un business bine condus, un brand in ascensiune, si aceasta justifica interesul Naspers. Tranzactia a fost interesanta, intensa, cu un numar de parti implicate ale caror interese au trebuit armonizate, fiind realizata intr-un termen destul de scurt pentru complexitatea ei. Noi ramanem moderat optimisti cu privire la potentialul pe termen scurt si mediu al pietei de M&A din Romania. Credem ca tranzactia eMag va reprezenta un imbold si pentru alte investitii", ne-a declarat Marian Dinu. Echipa DLA Piper a avut ca un alt membru de baza pe Cristina Bucur, managing associate. Un numar total de sapte avocati DLA Piper au fost implicati in semnarea acestei tranzactii, care urmeaza acum procedura de notificare la Consiliul Concurentei.

De cealalta parte a negocierilor, echipa din cadrul White&Case fost coordonata de Lucian Bondoc (foto), partener executiv al casei de avocatura. “Apreciem faptul ca ni s-a oferit oportunitatea de a fi parte intr-o tranzactie care se anunta a fi una dintre cele mai mari, daca nu chiar cea mai mare de tip M&A din acest an in Romania. Tranzactia, care vine sa completeze seria de proiecte de anvergura in cadrul carora White & Case a oferit asistenta in anul 2012, a presupus un volum impresionant de munca, incluzand si sesiuni de negocieri ce au depasit durata a 10 ore, pe parcursul catorva luni de zile“, a spus Lucian Bondoc.




Din partea eMag au mai existat doi oameni foarte importanti care au contribuit la incheierea tranzactiei: Bogdan Ionut Vlad (consilier financiar, managerul este diferit de fondatorul eMag care a facut un exit anul trecut) si Fabiola Colomei (Legal Manager).Grupul sud-african Naspers a achizitionat 70% din actiunile Dante International, compania care detine site-ul de comert electronic eMAG.ro, cu afaceri de 146,6 milioane de euro in 2011.

"Naspers va detine 70% din actiunile companiei eMAG, Iulian Stanciu 21,6%, iar Radu Apostolescu va pastra 8,4% din actiuni. Intrarea Naspers in actionariat a fost determinata de pozitia eMAG in retail-ul regional, intentia grupului fiind capitalizarea know how-ului companiei locale pentru expansiunea in regiune", se arata intr-un comunicat al eMag.ro.

Valoarea tranzactiei, care va deveni efectiva dupa primirea acordului de la Consiliul Concurentei, nu a fost data publicitatii.

Potrivit datelor Registrului Comertului, valabile la 6 mai, actionarii Dante International erau Asesoft Distribution (detinuta in cote egale de Iulian Stanciu si Sebastian Ghita) - 80,67%, Radu Apostolescu - 16,33% si Asesoft Web (unde Sebastian Ghita si Iulian Stanciu detineau fiecare cate 50%) - 3%.

Iulian Stanciu va asigura managementul companiei in calitate de director general al eMag, iar Radu Apostolescu va ocupa pozitia de director de dezvoltare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri