Guvernul va introduce, incepand cu 1 ianuarie 2013, plata TVA la incasarea facturii pentru firmele cu o cifra de afaceri sub 500.000 euro. Prevederile au fost incluse intr-un proiect de OG pentru modificarea Codului Fiscal, lansat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului de Finante.

Finantele isi motiveaza decizia de introducere a platii TVA la incasarea facturii prin asigurarea unui cadru fiscal propice redresarii intreprinderilor mici si mijlocii aflate in situatii dificile cauzate de criza actuale si de lipsa de lichiditati. De asemenea, autoritatile cred ca aceasta masura va duce la cresterea vitezei de circulatie a banilor in economie si colectarea mai eficienta a taxei pe valoarea adaugata.

Astfel, conform proiectului, se introduce sistemul TVA la incasare care presupune colectarea taxei la momentul incasarii contravalorii livrarilor/prestarilor efectuate. Contribuabilii eligibili pentru aplicarea acestei masuri sunt cei cu o cifra de afaceri inferioara plafonului de 500.000 de euro.

Citeste articolul complet pe avocatnet.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Motiunea de cenzura va fi votata sambata, de la 11:00