Modificarile recente ale Codului fiscal, prin OG nr. 15/2012, au adus cateva noutati importante in domeniul impozitului pe profit, in ceea ce priveste piederile fiscale. Noile reguli intra in vigoare la 1 octombrie 2012, scrie Avocatnet.ro.
OG nr. 15/2012, actul normativ care a modificat Codul fiscal, a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 621, din 29 august 2012.

La capitolul impozit pe profit, ordonanta a adus cateva reglementari noi in ceea ce priveste pierderile fiscale. Mai exact, noile reguli permit persoanelor juridice succesoare ale operatiunilor de reorganizare sa recupereze pierderile fiscale, pana acum acest lucru nefiind posibil.

Concret, OG nr. 15/2012 a modificat alin. 2 al art. 26 din Codul fiscal care prevedea, inainte de modificare, ca pierderea fiscala inregistrata de contribuabilii care isi inceteaza existenta prin divizare sau fuziune nu se recupereaza de catre contribuabilii nou-infiintati sau de catre cei care preiau patrimoniul societatii absorbite, dupa caz.

Cititi mai multe despre acest subiect pe Avocatnet.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri