Roxana Tanase, 35 de ani, este senior partner la Olteanu si Asociatii, una dintre cele mai puternice societati pe domeniul farma.
Roxana Tanase a inceput sa lucreze in domeniu in anul 1998 cand inca era studenta, ca grefier in cadrul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.

„Experienta a fost extraordinara si a ajutat foarte mult .Aproape ca as sfatui orice avocat debutant sa incerce o activitate, de orice fel, intr-o instanta de judecata . Si asta pentru ca eu inca sunt de parere ca avocatura se face in instanta. Lucrul aproape de judecatori, in contact direct cu avocatii cu experienta, a eliminat putin din greutatile vietii de avocat debutant . Cred ca avocatii debutanti nu beneficiaza de o practica suficienta in domeniu care sa ii faca increzatori in fortele proprii sa elimine emotiile inceputului”, spune Roxana Tanase.

Ca si la primul dosar castigat, promovarea a motivat-o sa continue sa persevereze . „Sunt o fire care nu se bucura suficient de reusite si asta cateodata ma supara foarte mult . Dupa fiecare succes spun :”Am castigat . Bine . Acum ce urmeaza , ce mai am de facut .” Partea frumoasa pentru mine este drumul pana la succes. Cred ca aceasta atitudine a dus la aprecierea mea de catre conducerea societatii”, a mai spus avocata.

„Asocierea in societatea de avocati are la baza increderea si determinarea unor teluri comune ale asociatilor . Meritele sunt recunoscute in societate pentru ceea ce faci, nu pentru cum te prezinti . Bradingul este extrem de important pentru clienti , meritele profesionale sunt cele care iti aduc recunosterea in interiorul societatii”, considera Roxana Tanase, care munceste in jur de 12 ore pe zi.

„Am muncit mult si la debut , muncesc 12 ore pe zi si acum . Difera calitatea serviciilor, cred eu, si complexitatea proiectelor in care sunt angrenata. Entuziasmul cu care incep fiecare proiect este insa la fel”, a declarat avocata.

Cand s-a hotarat sa practice avocatura?

„ La momentul la care am decis ca doresc sa am o cariera juridica nu avocatura a fost prima dintre optiuni. Nu a fost dragoste la prima vedere, a fost o dragoste dobandita in timp, care este mai puternica. Avocatura este o provocare care orica activitate in domeniul juridic . Dar in avocatura lucrezi mult mai aproape de oameni, clientii tai . Le traiesti problemele ca si cum ar fi alte tale si incerci sa ii ajuti chiar uitand de interesul tau”, a povestit Roxana Tanase.

Ca multi oameni din domeniu si Roxana Tanase sacrifica mai mult decat si-ar dori timpul personal in favoarea muncii.

„Cateodata cred ca nu reusesc sa creez un echilibru intre viata profesionala si profesie . Ma motiveaza mult activitatea mea si ma rup de multe ori de langa familie pentru a rezolva problemele . Am noroc ca familia mea ma intelege deci meritul pentru echilibru le apartine in totalitate”, marturiseste Roxana Tanase, care considera ca momentele grele sunt cele mai frumoase in aceasta meserie.

Despre dificultatile cu care s-a confruntat in domeniu, avocata spune ca este motivata de situatiile grele.

„In timp iti dai seama ca te motiveaza situatiile dificilie, care par fara iesire . Solutia gasita pentru client atunci este mai frumoasa decat altele”, a declarat Roxana Tanase.

Care este cel mai complex proiect pentru ea?”Complex este sa gasesti un echilibru in cadrul societatii, in lucrul cu oamenii . Este greu sa intelegi problemele fiecarui avocat care lucreaza in societate,sa il motivezi si sa ii fi prieten”, conchide Tanase.

Acest articol face parte dintr-o serie de interviuri si povesti despre tinerii avocati de succes din Romania care au fost promovati in cadrul caselor de avocatura in care activeaza. Citeste alte povesti publicate pe Wall-Street.ro:

Ioana Iordanescu, avocat senior WolfTheiss

Cosmin Anghel, Clifford Chance Badea

Alina Tugearu, Zamfirescu Racoti Predoiu

Madalina Rachieru, Clifford Chance Badea

Radu Damaschin, NNDKP

Anca Jucorvan, Tuca Zbarcea si Asociatii

Costin Teodorovici, Bulboaca si Asociatii



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri