Piata de contabilitate, consultanta si audit a crescut in 2011 cu aproximativ 5 procente, iar primele 300 de firme din domeniu au inregistrat un nivel total al cifrei de afaceri de aproximativ 206 milioane de euro, conform unui studiu al Nexia Romania.
Atat in anul precedent, cat si in 2010, ponderea cea mai mare in totalul cifrei de afaceri generata de firmele de contabilitate, consultanta si audit a fost detinuta de primele patru companii (BIG4), 67% in 2011, respectiv 65% in 2010.

Firmele din esalonul de mijloc (locurile 5-30) au inregistrat o usoara diminuare a ponderii in piata, de la 22% in 2010, la 20% in 2011, in timp ce restul firmelor din domeniu si-au mentinut ponderea de aproximativ 12%.

Topul 30 al clasamentului a ramas dominat de firmele membre ale retelelor internationale de contabilitate, consultanta si audit, acestea detinand peste 96% din cifra de afaceri a segmentului la finele anului 2011.

“Nexia Romania se regaseste in clasamentul primelor 20 de retele care ofera servicii de consultanta, contabilitate si audit. La nivel mondial reteaua se mentine pe pozitia a zecea, cu un nivel global al onorariilor de peste 2,3 miliarde de dolari, inregistrate in 2011”, declara Luminita Ristea, partener CRG Nexia.

Nexia International este prezenta in peste 100 de tari, cu peste 20.000 de specialisti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri