Guvernul se va reuni miercuri in sedinta, iar ordonanta privind indexarea taxelor si impozitelor locale va fi publicata in aceeasi zi in Monitorul Oficial, a declarat, luni seara, premierul Victor Ponta.
El a sustinut din nou ca era necesar ca in prealabil sa fie promulgata Legea prin care Guvernul este abilitat sa emita ordonante si a aratat ca primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, ar fi trebuit sa cunosca situatia, precizand totodata ca nu i-a transmis vreun repros presedintelui Traian Basescu, ci a explicat problema.

"Nu a fost un repros la adresa presedintelui", a spus Ponta la postul B1 TV, noteaza Mediafax.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, ca atat Guvernul cat si presedintele au actionat egal si constitutional in legatura cu OG privind taxele, mentionand ca sigurul care nu a actionat astfel este Emil Boc, si precizand ca acordul de coabitare nu va fi rupt.

Ponta a spus ca atat presedintele cat si Guvernul au actionat legal si constitutional legat de OG privind taxele.

"Presedintele a procedat constitutional si legal promulgand Legea de abilitare vineri. Guvernul a procedat legal si constitutional, nu putea emite ordonante simple pana nu avea legea promulgata. Singurul care a procedat nelegal, neconstitutional si stupid e domnul Boc, care nu are nicio scuza ca nu cunoaste procedura. El, fiind si premier, sa iasa cu aceasta prostie duminica...Intrebati-l pe el de ce nu a inteles cum se procedeaza", a spus Ponta.

Solicitat sa comenteze faptul ca Presedintia a solicitat Guvernului sa pastreze declaratiile "in limitele decentei", Ponta a raspuns:

"Dumnezeule, cu ce am fost indecent?".

Intrebat daca se va rupe acordul care stabileste coabitarea, Ponta a raspuns negativ.

Premierul a precizat ca nu exista neintelegere sau conflict intre Presedintie si Guvern pe aceasta tema. "Nu e niciun fel de neintelegere sau conflcit intre Presedinte si Guvern. S-a procedat legal, constitutional. (...) Acuma credeti ca o sa rupem un pact de coabitare de la Boc? Nici vorba, trebuie sa fie lucruri mult mai serioase", a spus Ponta.

El i-a transmis lui Emil Boc sa "faca bine" si sa-si incaseze taxele si i-a cerut sa nu mai fie "ridicol".

"Emil Boc sa faca bine sa-si incaseze taxele. Daca nu vrea, e problema sa, dar va veni Curtea de Conturi la el. Stiu ca se reinventeaza politic, ca e batalie in PDL, dar sa nu mai fie ridicol", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a promulgat joi, 3 ianuarie, Legea de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante in vacanta parlamentara si l-a informat pe premierul Victor Ponta, informeaza Administratia prezidentiala, care atrage atentia Guvernului sa se mentina in limita declaratiilor decente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri