Premierul Ponta i-a cerut ministrului pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, sa il ajute sa explice public oportunitatea impozitului forfetar, adugand insa ca va renunta la impozit daca ideea nu este buna, dar atentionand ca astfel se reduc fondurile pentru turism si infrastructura.
"Va rog, doamna ministru Grapini, sa ma ajutati sa explic cum e cu forfetarul, daca nu, eu renunt la el, ca cica a fost ideea mea, dar dupa aia investitii in turism o sa facem din impozitul forfetar pe care nu-l punem", a spus premierul la inceputul sedintei Executivului, el subliniind ca trebuie prezentate date privind motivul unui astfel de impozit.

Ministrul de resort a precizat ca a trimis un comunicat mass-media referitor la taxa forfetara, iar Ponta a spus ca el a inteles care sunt obiectivele acestei taxe, dar a atentionat ca trebuie analizat atent, iar in cazul in care impunerea taxei nu este viabila, el este dispus sa renunte.

"Eu am inteles ideea - poate nu e buna si daca nu e buna nu o tin langa - dar eu am inteles ca unii sunt cinstiti si platesc impozite si taxe, din cei care au hoteluri, restaurante, altii nu sunt cinstiti si nu platesc nimic, sunt pe pierdere tot timpul. Si atunci, in loc sa ii facem cinstiti pe necinstiti, ii omoram si pe cei care platesc si nu mai platesc nici ei. Dupa care, suta de mii de turisti care merg pe Valea Prahovei au nevoie de niste taxe de acolo ca sa le facem autostrada, sa poata sa mearga turistii pe autostrada pe Valea Prahovei, sa nu mai stea sapte ore in trafic", a spus premierul.

Saptamana trecuta, premierul Victor Ponta a anuntat ca a discutat cu ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, despre ideea introducerii unui impozit forfetar in domeniul serviciilor.

"Am discutat astazi cu doamna Grapini apropos de ideea de a merge din nou pe impozit forfetar la servicii, pentru ca acum practic nu incasam nimic. Cred ca si pentru hotelieri, cei care au restaurante cei mai multi dintre ei, ideea de a plati un impozit forfetar, sa stie ca au scapat si cu asta-basta... ", a spus Ponta vineri seara la Antena 3.

In octombrie 2010, Guvernul Boc a decis sa renunte la impozitul minim aplicat companiilor si a analizat varianta introducerii unui impozit forfetar, dar a renuntat la idee invocand dificultatile care ar putea aparea in administrarea unui astfel de sistem, orientandu-se spre revenirea la impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri