Impozitul forfetar ar putea fi aplicat din a doua jumatate a anului, daca studiul de impact va fi finalizat in primul trimestru din 2013, a declarat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri.
Maria Grapini declara ca nu este adepta aplicarii de azi pe maine si nici a aplicarii retroactive, asa ca o data finalizat studiul de impact pentru forfetar va dura o perioada pana la aplicare. „Daca vom finaliza studiul de impact in primul trimestru, impozitul forfetar se va aplica din semestrul al doilea al anului, daca nu il terminam, atunci nu se va aplica in 2013”, a spus Grapini, care a adaugat „nu o sa fiu de acord sa se aplice retroactiv, ci de la data la care intra in vigoare”.

Grapini a mai spus ca firmele cu afaceri zero sau cu afaceri foarte mici nu vor plati impozitul forfetar si ca valoarea va fi diferentiata pe sectoare.

„Nu va fi acelasi impozit pentru taximetristi si hoteluri”, a spus Grapini, dezvaluid astfel ca si domeniul taximetriei este vizat de impozitarea forfetara.

Forfetarul si evaziunea fiscala

Ministrul Grapini a adus in discutie utilitatea forfetarului si la nivelul echitatii intre societatile cinstite si cele evazioniste, explicand ca prin aplicarea acestui impozit valoric pe categorii de business-uri, chiar si cele evazioniste vor plati si aceleasi dari, ca si cele corecte.

Totusi, firmele evazioniste ar putea spre exemplu sa declare o cifra de afaceri zero sau mai mica decat cea care va fi stabilita ca plafon forfetar? „Firmele care nu platesc forfetarul vor fi controlate si de 15 ori pe an de Fisc”, a explicat Grapini.

Despre cuantumului impozitului forfetar, ministrul delegat spune ca acesta va fi stabilit in urma discutiilor cu patronatele. Ministrul a avut deja o intalnire cu patronatele din turism.


Pensiunile, hotelurile, barurile, restaurantele, saloanele de infrumusetare, spalatoriile auto, atelierele de croitorie si de incaltaminte vor fi printre serviciile care vor intra sub incidenta impozitului forfetar, daca acesta va fi aplicat, a anuntat, anterior, cabinetul ministrului delegat pentru IMM-uri, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri