Dragos Radu, unul din cei mai experimentati avocati romani specializati in fuziuni si achizitii, private equity, tranzactii imobiliare si dreptul societatilor comerciale se alatura Ernst & Young Romania in calitate de partener si lider al diviziei de Asistenta juridica, care functioneaza separat ca birou de avocatura afiliat. In acest rol, el va coordona eforturile companiei de a-si extinde cota de piata, portofoliul de clienti si gama de servicii oferite.
“Lucram in acest moment pentru a dezvolta serviciile din domeniile de asistenta juridica care au potential, pe baza cererii existente in piata si a celei care vine din partea clientilor nostri. Avocatura de business a trecut printr-o serie de etape interesante in ultimii ani, dintre care cea mai importanta a fost tranzitia companiilor de la modelul "one-stop shop", la o supra-specializare in cateva arii limitate. Criza financiara a evidentiat insa slabiciunile unei abordari concentrate pe doar cateva domenii, motiv pentru care clientii isi doresc sa lucreze cu firme de avocatura care ofera o gama mai diversificata de servicii, asa cum este profilul Ernst & Young”, explica Dragos Radu.

El are 15 ani de experienta in coordonarea de tranzactii, multe din acestea cu o componenta internationala. De asemenea, a avut un rol principal in cateva din cele mai importante tranzactii de pe piata locala din ultimii 20 de ani, precum privatizarea unor mari companii romanesti, achizitii, investitii si exit-uri in numele unor importante fonduri de private equity, dar si tranzactii imobiliare de mari dimensiuni.

“Observam o nevoie in crestere de servicii integrate de asistenta juridica in randurile clientilor nostri, in principal datorita cadrului legislativ dinamic, dar si datorita unei sofisticari a tranzactiilor. In acest context, Dragos Radu va contribui la extinderea serviciilor biroului nostru local si la dezvoltarea acestuia, prin integrarea ofertei noastre de la nivelul ariilor de expertiza cu cea specifica din industriile noastre prioritare”, declara Venkatesh Srinivasan, partener si L;ider al departamentului de Asistenta fiscala si juridica, Ernst & Young Romania.

Dragos Radu s-a retras din cadrul casei de avocatura Radu Taracila Padurari Retevoescu la finele anului 2010.

Eirinikos Platis, care a condus biroul de avocatura pe parcursul ultimilor opt ani, va reveni in Atena, unde va fi implicat in re-infiintarea biroului local de avocatura afiliat Ernst & Young. "Sunt incantat ca Dragos se alatura echipei din Romania si sunt convins ca este persoana potrivita pentru a conduce firma de avocatura catre urmatorul nivel”, a declarat acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri