Chiar daca emiterea facturilor nu era obligatorie pentru toate operatiunile comerciale nici pana acum, modificarile de anul trecut de la Codul fiscal au introdus cateva clarificari si completari in privinta scutirilor de la obligatia de a emite facturi. Noile reglementari au intrat in vigoare de la inceputul acestui an, scrie AvocatNET.ro.

Codul fiscal a fost modificat prin OG nr. 15/2012, publicata la finalul lunii august. Actul normativ modifica si art. 155 din Codul fiscal care contine regulile privind facturarea.

Printre altele, OG nr. 15/2012 clarifica si completeaza scutirile de la obligatia de a emite facturi. Astfel, in prezent, o persoana impozabila este scutita de obligatia emiterii facturii, pentru urmatoarele operatiuni, cu exceptia cazului in care beneficiarul solicita factura:

• transportul persoanelor cu taximetre, precum si transportul persoanelor pe baza biletelor de calatorie sau a abonamentelor;
• livrarile de bunuri prin magazinele de comert cu amanuntul si prestarile de servicii catre populatie, consemnate in documente, fara nominalizarea cumparatorului.

Afla toate prevederile noilor reguli intrate in vigoare de la inceputul anului din AvocatNET.ro.

Sursa foto: avocatnet.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
HORA solicita reglementarea bacsisului, fara obligatia de a plati CASS