Carmen Moldovan, deputat PSD, si Attila Korodi, deputat UDMR – initiatori ai platformei de comunicare si actine comuna Green Politics – vor propune Parlamentului adoptarea Legii Biciclistilor, prin care sa reglementeze drepturile si obligatiile biciclistilor, standardele si tipurile de cai de circulatie pentru biciclete, relatia dintre biciclisti si ceilalti participanti la trafic, obligativitatea autoritatilor de a realiza infrastructura necesara biciclistilor in comunitatile urbane.

„Voi cauta sa gasesc o punte de comunicare in Parlament si pentru aceasta initiativa. Probabil ca in afara unor discutii principiale, trebuie sa avem o discutie fata in fata cu cei care au lucrat la acest proiect. Acest proiect tehnic va trebui sa fie transpus, cu ajutorul colegilor din Parlament, sub forma unui text de lege sau legi. Trebuie sa ii convingem pe toti cei care pot schimba lucrurile, ca exista solutii elegante si sanatoase in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii rutiere, atat pentru biciclisti, cat si pentru ceilalti participanti la trafic. ”, a declarat deputatul UDMR , Attila Korodi.

Potrivit acestuia, la sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie, ar putea exista deja un proiect de lege cu care sa se mearga in Parlament.

„Trebuie sa invatam sa respectam bicilistii si sa-i tratam in mod egal cu ceilalti participanti la trafic. Aceasta atitudine trebuie sa vina atat din partea soferilor, dar si a pietonilor. Este vorba de respectul reciproc.”, explicat Carmen Moldovan, deputat PSD.

In opinia deputatului PSD, biciclistii se confrunta cu doua probleme majore: una tine de mentalitatea soferilor si a pietonilor, “care se va rezolva in timp”, iar cea de-a doua de infrastructura rutiera.

In data de 20 februarie, Asociatia Green Revolution a lansat ideea realizarii unui proiect de lege care sa reglementeze drepturile si obligatiile biciclistilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Proiect adoptat: deținuții cu pedepse până la 7 ani pot săvârși pedeapsa acasă
Setari Cookie-uri