Fostul ministru al Afacerilor Europene Leonard Orban impreuna cu casa de avocatura Biris Goran lanseaza societatea de consultanta in afaceri europene Orban Biris European Consultants.

Societatea a luat nastere ca urmare a unui parteneriat intre Leonard Orban, fost comisar european si ministru al afacerilor europene, si Gabriel Biris (prin intermediul SCPA Biris Goran), unul dintre avocatii specializati in materie de drept fiscal.

Activitatea companiei Orban Biris European Consultants vizeaza oferirea de consultanta in domeniul afacerilor europene si al fondurilor europene.

In domeniul afacerilor europene, compania isi propune, in principal, sprijinirea actorilor de pe piata in promovarea intereselor pe care acestia le dezvolta fata de proiectele legislative aflate in dezbatere la Bruxelles, dar si fata de cele aflate in implementare la nivel national. In paralel, compania va furniza asistenta autoritatilor nationale in procesul de identificare si preluare a pozitiilor din piata in beneficiul formularii si derularii unor politici publice adecvate nevoilor economice reale.

„Proiectul pe care il propunem prin crearea noii companii este acela de a imbogati semnificativ expertiza in domeniul afacerilor europene si al utilizarii fondurilor europene. In acest demers, ne bazam pe ani intregi de experienta in relatia cu institutiile europene si autoritatile nationale. Ne propunem sa completam serviciile existente pe piata printr-o abordare care sa duca la o convergenta a intereselor actorilor implicati, atat autoritati cat si beneficiari”, spune Leonard Orban.

In domeniul fondurilor europene, serviciile oferite vizeaza cele doua exercitii financiare: 2007-2013 si 2014-2020. Daca pentru actuala perioada de programare, activitatea companiei va fi orientata spre acei beneficiari care au nevoie de asistenta in depasirea problemelor pe care le intampina in derularea proiectelor finantate din fonduri europene, accentul major al activitatii va fi pus pe elementele care pot sprijini societatea romaneasca pentru accesarea fondurilor europene alocate Romaniei in viitorul exercitiu bugetar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Rectificarea bugetara arata dezastrul proiectelor din fonduri europene