Premierul Victor Ponta a declarat la CSM, ca va propune numirea lui Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei dupa ce va fi emis decretul de eliberare din magistratura a acestuia, Plenul CSM luand act de demisia lui din functia de procuror.
Victor Ponta a spus ca a participat la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a fost legal constituita, si a votat toate punctele de pe ordinea de zi, potrivit Mediafax.

Premierul a mai spus ca a solicitat Plenului CSM suplimentarea ordinii de zi cu analizarea cererii de demisie din magistratura a lui Robert Cazanciuc, solicitare care a fost aprobata.

Ponta a precizat ca aceasta cerere va fi trimisa presedintelui pentru emiterea decretului de eliberare din functie, dupa care va face propunerea de numire a lui Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei.

Traseul profesional al lui Robert Cazanciuc

Robert Cazanciuc este in prezent secretar general al MAE.

Robert Cazanciuc a fost numit secretar general al Ministerului Afacerilor Externe in 15 aprilie 2009, obtinand un nou mandat in aceasta functie in 21 mai 2012.

Cazanciuc s-a nascut la 26 noiembrie 1971, la Ploiesti, este casatorit si are doi copii. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, in 1995 si Institutul National al Magistraturii, un an mai tarziu. Si-a inceput cariera profesionala ca procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria SAI, responsabil cu supravegherea urmaririi penale.

Din 1998, Robert Cazanciuc s-a transferat la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, unde a lucrat timp de doi ani ca procuror in cadrul Biroului pentru relatia cu mass-media, iar din 2000 pana in 2001 a fost purtator de cuvant al aceluiasi Parchet.

In perioada 2001-2004, Robert Cazanciuc a fost director general si apoi subsecretar de stat in cadrul Corpului de Control al primului ministru. Ca subsecretar de stat a coordonat echipa de elaborare a Acordului de cooperare administrativa cu Oficiul de Lupta Anti-Frauda.

Cazanciuc a mai ocupat functiile de secretar de stat la Departamentul Implementare Programe si Ajustare Structurala, in 2004, si de director general adjunct la Administratia Nationala a Penitenciarelor, in 2005. Apoi, pana in 2008, a fost procuror sef al Biroului pentru relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Robert Cazanciuc are, potrivit ultimei sale declaratii de avere, un apartament in Bucuresti, o casa la Chitila si doua masini, dar si un credit la banca in valoare de 108.000 de euro.

Conform declaratiei de avere din mai 2012, Cazanciuc are un teren intravilan in suprafata de 2.000 de metri patrati, cumparat in anul 2003, la Chitila (Ilfov) si un teren agricol de 8.000 de metri patrati, cumparat tot in 2003, in localitatea Rafov (Prahova).

De asemenea, Cazanciuc are un apartament de 61 de metri patrati in Bucuresti, cumparat in 1994 si o casa de 233 de metri patrati, construita in 2010, la Chitila.

Cazanciuc are si doua masini - un Citroen achitionat in 2009, in leasing, si un autoturism Land Rover cumparat in 2008, conform declaratiei sale de avere din mai 2012.

In precedenta declaratie de avere, din iunie 2011, postata pe site-ul CSM, Cazanciuc a mentionat si un credit bancar in valoare de 108.000 de euro, contractat in anul 2008 si scadent in 2038.

In aceeasi declaratie de avere, Cazanciuc mentioneaza un venit anual de 210.637 de lei, incasat de la MAE, si un venit de 67.238 de lei, obtinut de sotia sa de la Tarom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri