Societatea de avocatura RTPR Allen & Overy a asistat RBS Romania in vanzarea portofoliului de retail finance al bancii catre UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing, in timp ce consultantul cumparatorului a fost Tuca Zbarcea & Asociatii.

RTPR Allen & Overy a asistat RBS Romania in tranzactia privind vanzarea portofoliului de retail finance catre UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing, o tranzactie complexa, ce a implicat consultanta acordata de catre avocatii departamentelor M&A si finance & banking.

Echipa RTPR Allen & Overy a fost formata din partenerii Mihai Ristici, Alexandru Retevoescu, Hugh Owen si avocatii asociati Loredana Boeru si Roxana Ionescu.

"Ca sa oferi consultanta la vanzarea unui portofoliu de retail finance trebuie sa intelegi cum functioneaza acest segment de piata, de la aspectele juridice extrem de variate pe care le implica, pana la felul in care se face o migrare tehnica a produselor in contextul unui transfer de portfoliu", a declarat Loredana Boeru (foto sus), senior associate RTPR Allen & Overy.

De partea cealalta, echipa de consultanti Tuca Zbarcea & Asociatii a inclus opt avocati specializati in drept financiar-bancar, fuziuni si achizitii, dreptul concurentei, dreptul muncii, precum si consultanti fiscali.

Coordonatorul proiectului a fost Mihai Dudoiu (foto dreapta), avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii, alaturi de care Gabriela Anton, Managing Associate, si Dragos Apostol, Managing Associate, au avut un rol in incheierea tranzactiei.

De asemenea, au oferit suport si avocatii Raluca Vasilache (Avocat asociat specializat in dreptul concurentei), Andreea Oprisan (Avocat senior specializat in dreptul concurentei), Serban Paslaru (Avocat asociat specializat in dreptul muncii), Mihai Anghel (Avocat senior specializat in dreptul muncii), precum si Alexandru Cristea (Tax Partner in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii Tax).

UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing IFN au cumparat business-ul de retail si Royal Preferred Banking al RBS Romania, reprezentand aproximativ 315 milioane euro in active si 230 milioane euro in pasive, a anuntat banca.

Tranzactia se va finaliza in urma obtinerii aprobarilor necesare de la Banca Nationala a Romaniei si de la Consiliul Concurentei si este planificata pentru a doua jumatate a acestui an. Informatiile financiare referitoare la tranzactie nu vor fi facute publice.

Toti angajatii RBS Romania asociati activitatilor de retail si Royal Preferred Banking vor fi transferati catre UniCredit Tiriac Bank in urma consultarii partenerilor sociali.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Andersen Global intra in Romania: acord cu o firma de avocatura