Fostul ministru Victor Babiuc si generalul Dumitru Cioflina, condamnati luni la cate doi ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri, ar putea sta in detentie cel mult opt luni, iar Gigi Becali, care a primit trei ani cu executare, ar putea petrece dupa gratii maximum doi ani.
Potrivit Codului Penal, condamnatii barbati trecuti de varsta de 60 de ani pot fi eliberati conditionat dupa executarea unei treimi din durata pedepsei, in cazul in care au primit o pedeapsa de cel mult 10 ani.

Astfel, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc (75 de ani) si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina (70 de ani) vor face efectiv maximum opt luni de inchisoare, din cei doi ani la care i-au condamnat judecatorii instantei supreme, in dosarul schimburilor de terenuri MApN-Becali, arata Mediafax.

Gigi Becali, in varsta de aproape 55 de ani, care a fost condamnat la trei ani de inchisoare in acelasi dosar, va sta dupa gratii cel putin doi ani. Potrivit legii, condamnatii care executa pedepse ce nu depasesc 10 ani de inchisoare pot beneficia de eliberarea conditionata dupa ce executa cel putin doua treimi din pedeapsa.

Daca vor munci dupa gratii sau vor elabora lucrari stiintifice, inventii sau inovatii, cei trei mai pot beneficia, teoretic, de o reducere a pedepsei, de cateva zile pana la cateva saptamani.

Potrivit deciziei de luni a instantei supreme, lui Becali ii vor fi oricum scazute zilele din intervalul 2 aprilie - 17 aprilie 2009, in care omul de afaceri a fost retinut si arestat preventiv in dosarul sechestrarii de persoane.

Becali a declarat, raspunzand unei intrebari, ca nu exclude varianta de a cere presedintelui Traian Basescu gratierea sa, mentionand ca se simte tradat de statul roman si ca va utiliza toate mijloacele legale impotriva sentintei

Gigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au primit cate doi ani de inchisoare, tot cu executare.
Potrivit deciziei luate luni, completul de cinci judecatori al instantei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata.

In cazul finantatorului echipei Steaua Bucuresti - condamnat anterior la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanta a revocat suspendarea executarii acestei pedepse. Judecatorii au reindividualizat pedepsele de cate trei ani de inchisoare primite de Becali in acel dosar si le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.
Dupa recontopirea pedepselor, au aratat judecatorii, Gigi Becali urmeaza sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de inchisoare cu executare, din care instanta a dispus sa fie scazuta perioada 2 aprilie - 17 aprilie 2009, in care omul de afaceri a fost retinut si arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrarii de persoane.

Tot in dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in forma calificata.

In cazul fiicei fostului ministru al Apararii, Ioana Babiuc, instanta a dispus mentinerea achitarii decise de cei trei judecatori ai instantei de fond.
Decizia de luni a instantei supreme, care este definitiva, a fost luata cu majoritate de voturi.

Dupa ce minuta deciziei va fi comunicata politistilor de la Urmariri, acestia trebuie sa puna in aplicare mandatul de executare a pedepsei. Astfel, cei trei condamnati ar urma sa fie dusi la sediul Directiei de Cercetari Penale al Politiei Capitalei, pentru intocmirea formelor de incarcerare.
Babiuc, Becali si Cioflina vor fi incarcerati, cel mai probabil, la Penitenciarul Bucuresti Jilava, potrivit unor surse judiciare.

In inchisoare, cei trei vor sta mai intai, timp de 21 de zile, la Sectia de carantina, pentru a fi evaluati si supusi unor investigatii medicale.

Becali, Babiuc si Cioflina, dusi la Penitenciarul Rahova


Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina, care au fost adusi luni seara la arestul Politiei Capitalei, vor fi transferati, tot luni seara, la Penitenciarul de Maxima Siguranța București - Rahova, potrivit Politiei Capitalei.

"In aceasta seara au fost puse in aplicare mandatele de executare a pedepsei cu inchisoarea emise pe numele a trei persoane. Acestea se afla in custodia Poliției Capitalei, urmand a fi transferate tot in cursul acestei seri, la Penitenciarul de Maxima Siguranța Bucuresti - Rahova", se arata intr-un comunicat remis de Politia Capitalei.

Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina au fost adusi luni seara la arestul Politiei Capitalei de polițiștii care au pus in aplicare mandatele de executare a pedepsei in cazul celor trei, emise de instanta in urma condamnarilor definitive hotarate in dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN.

Babiuc si Cioflina au fost adusi primii la arest, dupa ce au fost luati de politisti de acasa.

Becali, care s-a predat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Ilfov, a fost adus la arest in jurul orei 21.50, cu o masina cu geamuri fumurii a Politiei.

In asteptarea lui Becali, in fata arestului Politiei au venit managerul general al echipei Steaua Bucuresti, Mihai Stoica, si finul deputatului, Cristi Borcea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri