Plenul Senatului a adoptat, marti, cu 92 de voturi "pentru" si 29 "impotriva" initiativa legislativa care modifica Legea referendumului in sensul reducerii pragului de prezenta la acest tip de scrutin la 30%, dar si introducerea conditiei unui vot de 25% din alegatori pentru validarea rezultatelor.

Senatorii au adoptat initiativa legislativa semnata de Valeriu Zgonea, Florin Iordache, Eugen Nicolicea si Bogdan Ciuca, in ceea ce priveste legea referedumului.

Propunerea legislativa urmeaza sa fie supusa votului final la Camera Deputatilor si reduce pragul de prezenta la referendumuri de la 50% la 30%. Totodata, proiectul introduce conditia unui vot de minim 25% pentru una dintre optiunile supuse referendumului pentru validarea rezultatelor scrutinului, scrie Mediafax.

In cadrul dezbaterilor, senatorul PNL Ioan Ghise a pledat pentru eliminarea conditiei de cvorum la referendum, solicitand retrimiterea la comisiile de specialitate.

Propunerea sa nu a fost sustinuta de liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, dar solicitarea a fost reluata la initiativa senatorului Mihai Razvan Ungureanu, care a pledat pentru mentinerea unui cvorum de 50%.

Solicitarea de retrimitere la comisiile de specialitate facuta de Mihai Razvan Ungureanu a fost respinsa cu 27 de voturi "pentru" si 94 "impotriva".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Mandatul lui Ponta a inceput si s-a sfarsit la presiunea strazii