Consortiul format din KPMG Romania si Tuca Zbarcea & Asociatii sustine decizia Guvernului Romaniei de a extinde procesul de privatizare a CN Posta Romana SA si isi mentine increderea cu privire la finalizarea cu succes a procesului in conditiile demersurilor realizate pana la acest moment si a semnalelor din piata.
Astfel, potrivit consortiului, extinderea procesului confirma investitorilor si partilor interesate ca procesul de privatizare este unul ireversibil.
„Aceasta prelungire este in linie cu recomandarile facute de catre consultant, pe baza solicitarilor formulate de catre potentiali investitori. In plus, solutia identificata pentru continuarea privatizarii a fost cresterea atractivitatii Postei Romane, si, in consecinta, obtinerea unui pret mai bun, si nu reducerea criteriilor ce trebuie indeplinite de potentialii investitori”, anunta oficialii celor doua companii de consultanta.

In opinia acestora, se creeaza astfel premisele solutionarii unor aspecte ridicate de catre investitori ca bariere pentru participarea la procesul de privatizare, precum cadrul de reglementare, datoriile istorice, aspecte privind statutul de furnizor de serviciu universal sau contractul colectiv de munca. „Partile interesate realizeaza ca Posta Romana reprezinta o platforma solida cu un mare potential de crestere pentru un investitor ce urmareste sa detina pozitia de lider in sectorul postal din Romania, insa lipsa de claritate pe termen lung a acestor aspecte ridica riscul investitional peste nivelul acceptat.”

Posta Romana va disponibiliza, incepand cu luna iulie, un numar total de 4.458 salariati, reprezentand 14% din numarul actual al angajatilor companiei. Ca parte a procesului de restructurare a Postei Romane, documentul prevede concedierea colectiva, in acord cu sindicatele, a unui numar de 4.458 angajati.

Bugetul necesar pentru plata venitului de completare este calculat la aproximativ 19 milioane lei pentru acest an, "cu disponibilizare colectiva incepand cu 1 iulie 2013".

In prezent, Posta are 32.000 de salariati care isi desfasoara activitatea in aproximativ 5.600 de unitati postale.

Niciun potential investitor nu a cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea Companiei Nationale Posta Romana, pana marti, la expirarea termenului, un motiv fiind situatia financiara a companiei, iar altul noua datorie stabilita de ANAF.

Guvernul a decis, miercuri, ca Posta Romana sa fie restructurata intr-o perioada de 180 zile, iar ofertele ferme si angajante pentru privatizarea companiei vor putea fi depuse pana la 30 iunie 2014, acest ultim termen putand fi insa devansat daca se constata ca operatorul postal a devenit atractiv in urma reorganizarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri