Deciziile Curtii de Apel Bucuresti pot fi atacate la Inalta Curte de Casatie si Justitie, de catre Consiliul Concurentei, respectiv Vodafone, potrivit anuntul facut pe portalul instantelor din Romania.

In cazul Orange, Curtea de Apel Bucuresti a admis in sedinta din 11 iunie actiunea de anulare a deciziei CC din 14 februarie 2011, in timp ce in dosarul cu Vodafone a respins actiunea ca neintemeiata.

Recursul este posibil in 15 zile in ambele dosare.

Consiliul Concurentei a amendat Orange Romania si Vodafone Romania cu 63 milioane de euro la inceputul lui 2011, pentru abuz de pozitie dominanta. Orange a fost amendata cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,3 milioane de euro.

Citeste si:

Cei doi operatori amendati s-au opus vehement deciziei Consiliului Concurentei si spuneau, la unison, ca vor contesta hotararea in justitie.

Investigatia in acest caz a inceput in 2006 dupa ce compania Netmaster Communications a reclamat la Consiliul Concurentei faptul ca principalii operatori de telefonie din Romania ii refuza dreptul de revanzare a serviciilor de interconectare si blocheaza dezvoltarea pietei, operatorul pierzand circa 30% dintre clienti in cateva luni.

Oficialii reclamantilor sustineau atunci ca operatorii mobili incalca legea interzicand terminarea in retelele proprii a apelurilor venite pe linia de interconectare cu Netmaster, dar initiate in retelele altor operatori, in timp ce Romtelecom era acuzata ca refuza accesul Netmaster Communications la reteaua sa.