Guvernul va aviza, miercuri, reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si va infiinta Directiei Antifrauda, care va functiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penala, a declarat premierul Victor Ponta.

In primavara acestui an, premierul a anuntat ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Garda Financiara si Directia de Control Vamal vor fi reorganizate intr-o Directie Antifrauda, care se va ocupa tintit de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe si alte produse, nu de "buticul din colt", scrie Mediafax.

El a aratat ca doreste ca noua Directie Antifrauda sa lucreze ca un "DNA al Fiscului" si sa aiba inclusiv competente de cercetare penala, sub indrumarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata (DIICOT).

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar International ca numarul actual de 221 unitati fiscale ale ANAF sa fie reorganizate in opt directii regionale pana la jumatatea acestui an si in doar 47 de unitati fiscale locale, pana in 2015.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Cum se vor acorda zilele libere pentru părinți și câti bani vor primi aceștia
Setari Cookie-uri