Lukerg Renew (o asociere intre Lukoil Econergo si compania italiana ERG Renew) a preluat doua dintre centralele eoliene ale Vestas, intr-o tranzactie care a presupus plati totale de 137,5 mil. euro. Compania Vestas a fost asistata de Wolf Theiss.

Cele doua centrale se afla in Romania (Gebeleisis) si in Bulgaria (Hrabrovo). Parcul eolian din Romania, Gebeleisis (70 MW), este complet operational de la inceputul acestui an si are o productie medie anuala de peste 165 GWh.

Firma de avocatura Wolf Theiss a acordat asistenta companiei Vestas in aceasta tranzactie.

Tranzactia din Romania a fost finalizata la sfarsitul lunii iunie 2013. "In aceste momente dificile pentru sectorul energiei regenerabile din Romania, este incurajator sa inchei o tranzactie prin care aproximativ 109 milioane euro au fost transferate in conturile entitatilor Vestas intr-o singura zi, in data de 28 iunie 2013, dupa ce s-au efectuat deja alte plati si urmand a se achita si alte sume, toate insumand o valoare totala de plati per tranzactie de aproximativ 137,5 milioane euro", a declarat Ileana Glodeanu, cea care a coordonat echipa Wolf Theiss pe aceasta tranzactie.

Avocatii Wolf Theiss au asistat in mod direct companie pe perioada dezvoltarii parcului eolian Gebeleisis, in procesul de due diligence, precum si la redactarea si negocierea documentelor tranzactiei.

Vestas beneficiaza de asistenta din partea Diviziei Unicredit Corporate and Investment Banking la vanzarea proiectelor sale speciale din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
De 20 de ani in Romania: Interviu onest cu "un american romanizat"