Bostina si Asociatii castiga la ICSID arbitrajul de 21 de milioane de euro pentru statul roman contra PWT Wasser and Abwassertechnik.

Casa de avocatura Bostina si Asociatii a castigat la Curtea de Internationala de Arbitraj disputa pe care Oficiul de Plati si Contractare Phare (actualmente Ministerul Fondurilor Europene – Directia Generala Mecanisme si Instrumente Financiare Nerambursabile) o avea cu firma germana PWT Wasser and Abwassertechnik referitor la un contract avand ca obiect “Reabilitarea statiei de Tratare a Apelor Uzate Timisoara”, incheiat intre cele doua parti la data de 19 octombrie 2004 si finantat prin programul de preaderare ISPA, disputa cu o miza de peste 21 de milioane de euro.

Tribunalul arbitral a respins ca neintemeiata solicitarea PWT de a obliga OPCP la plata sumei de 18,125,849,10 de euro, respingand ca neintemeiata si cererea companiei de extindere a perioadei de executie. De asemenea, PWT a fost obligata sa plateasca OPCP suma de 3.266.298,00 de euro plus dobanda legala calculata conform legii romane, de la data comunicarii hotararii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
KazMunayGas doreste sa ajunga la o intelegere cu guvernul roman