Casa de Insolventa Transilvania a fost numita administrator judiciar al companiei de constructii Alpine, care a intrat in insolventa la mijlocul acestui an ca urmare a falimentului companiei-mama.

Termenul pentru definitivarea tabelului de creditori a fost stabilit pentru luna decembrie a acestui an.

”Principalele lucruri pe care le urmarim in reorganizarea companiei sunt stabilizarea financiara a acesteia si salvarea locurilor de munca. Vom reusi astfel sa cream o independenta juridica si financiara care sa ne permita achitarea datoriilor si mentinerea patrimoniului existent”, a declarat Rudolf Vizental, managing partner in cadrul Casei de Insolventa Transilvania.

Alpine, subsidiara a Alpine Bau Gmbh din Austria, a doua firma de constructii austriaca, a intrat in procedura de insolventa ca o consecinta a declararii falimentului companiei-mama si pe fondul unui context nefavorabil ce afecteaza domeniul constructiilor.

Compania avea datorii de peste 2,56 mld. euro si pierderi de 450 mil euro in 2012.

In ultimii doi ani mai multe companii mari de constructii au fost afectate de situatia economica dificila si au intrat in insolventa. Casa de Insolventa Transilvania gestioneaza insolventele unor companii de dimensiuni mari si foarte mari din domeniu, precum Romstrade, Concefa, Amarad, ICIM sau grupul Euroholding.

Alpine, fondata in 1998, este una dintre cele mai cunoscute companii de constructii de drumuri din tara. In prezent are un numar de 160 de angajati si este organizata si condusa dupa sistemul austriac al companiei-mama, care a activat in domeniu din 1965.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »



Setari Cookie-uri