Cei mai multi judecatori ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au cerut amanarea intrarii in vigoare a Codului insolventei pana la 1 februarie 2014, scrie Mediafax.

"Avand in vedere ca majoritatea judecatorilor sindici si colegii nostri din tara au solicitat amanarea intrarii in vigoare a Codului insolventei, prin domnul vicepresedinte al CSM Bordea s-a facut aceasta solicitare catre ministrul Justitiei, reprezentantul Guvernului in CSM", a spus judecatorul Horatius Dumbrava.

Din punctului lui de vedere, sunt necesare patru sau cinci luni pentru pregatirea sistemului. „Eu sper ca Guvernul sa se gandeasca asupra acestei propuneri si sa amane pana la 1 ianuarie sau 1 februarie 2014 intrarea in vigoare a codului", a subliniat Horatius Dumbrava.

Dupa terminarea sedintei de plen a CSM de marti, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc le-a explicat membrilor CSM ca ratiunea ordonantei de urgenta este este aceea de a incerca sa opreasca cat mai mult fenomenul evaziuniii fiscale. El a mai spus ca exista foarte multe firme care utilizeaza procedura insolventei, asa cum este in momentul de fata prevazuta de lege, ca o forma de a scapa de plata taxelor si plata furnizorilor. „Aceasta a fost ratiunea urgentei, semnalele venind foarte cald dinspre mediul de afaceri, care doreste o concurenta loiala", a adaugat Cazanciuc.

Ordonanta de Urgenta privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, adoptata pe 2 octombrie de Guvern, prevede la articolul 81 ca: "In cazul in care activitatea debitorului se afla sub incidenta prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii si pana la data confirmarii planului de reorganizare se suspenda licenta audiovizuala cu incepere de la data primirii comunicarii de catre Consiliul National al Audiovizualului".

Citeste si:
Premierul Ponta explica de ce a dat ordonanta de urgenta la Codul...
Premierul Ponta explica de ce...

De asemenea, ordonanta prevede ca "in planul de reorganizare vor fi prevazute conditiile de exercitare a dreptului de a difuza, intr-o zona determinata, un anume serviciu de programe, conditii ce vor fi supuse aprobarii prealabile a Consiliului National al Audiovizualului".

Adoptarea acestei OUG este justificata de Guvern avand in vedere actualul context economic, care impune luarea unor masuri rapide pentru crearea premiselor legislative si administrative care sa conduca la cresterea eficientei operatorilor economici, la cresterea sigurantei circuitului economic si a atractivitatii investitionale a pietei romanesti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
GCS: 117 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Setari Cookie-uri