Judecatoarea Viorica Dinu, arestata pentru mita, le-a spus magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, ca se simte „umilita” de conditiile din inchisoare. Ea sustine ca „persoanele cu studii superioare nu trebuie sa stea in acelasi loc cu analfabetii”, potrivit Mediafax.

Dinu crede ca inchisorile din Romania nu sunt pregatite sa incarcereze oameni cu studii superioare. „Faptul ca sunt inchisa ma umileste si nu imi ofera nicio alta forma de educare. In prezent, in Romania, penitenciarele nu sunt pregatite sa incarcereze persoane cu studii superioare. Acestea sunt amestecate cu analfabeti, cu care nu ai ce sa discuti si care nu te inteleg. Indiferent ce se intampla in viata cu un magistrat, el trebuie sa isi pastreze demnitatea. Eu am mi-am pierdut aceasta demnitate dintr-o greseala sau din prea multa mila fata de oameni”, a sustinut Viorica Dinu.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti urmeaza sa ia o decizie cu privire la mentinerea starii de arest in cazul inculpatilor Viorica Dinu, Antonela Costache si alte trei persoane, printre care si fratele lui Dinel Staicu, Marian Staicu, acuzati de luare de mita.

Urmatorul termen din dosar a fost fixat de instanta pentru 17 octombrie.

Viorica Dinu, Antonela Costache si alte 21 de persoane au fost trimise in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in 5 iulie.

Antonela Anemary Costache, judecator la Tribunalul Bucuresti - Sectia penala, in prezent suspendata din functie, a fost trimisa in judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat, luare de mita, trafic de influenta, complicitate la infractiunea de trafic de influenta si alte trei infractiuni informatice.

Viorica Dinu, care si-a dat demisia din functia de judecator la Sectia penala a Tribunalului Bucuresti, dupa ce a fost inceputa urmarirea penala in cazul ei, va fi judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat, cinci infractiuni de trafic de influenta, dintre care una in forma continuata si trei infractiuni de luare de mita.

Procurorii au aratat, in actul de sesizarea a instantei, ca Viorica Dinu si Antonela Costache se foloseau de calitatea de magistrat pentru a promite pronuntarea unor hotarari judecatoresti „dorite de mituitorii sau cumparatorii de influenta”, in cazurile in care erau investite sa judece respectivele cauze penale.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Marian Staicu, fratele lui Dinel Staicu (care a purtat numele Nutu in perioada 8 martie 2011 - 09 aprilie 2013), avocatul Costel Daniel Petre, din Baroul Bucuresti, sotia acestuia, Daniela Petre, avocata lui Dinel Staicu, Ileana Alina Raducanu, si sotul acesteia, Bogdan Marian Bobocel.

Totodata, vor fi judecati Sorin Vasilescu si Iulia Neamtu, grefieri la Tribunalul Bucuresti, Angela Cirlan, Leon Marius Neagu, Marian Vasile Tudor, Marian Catrin, Carmen Ionela Dancuta, Nicolae Petrisor, fost Duduianu, zis „Cristofor”, Stefan Minca, zis "Rosovelt", Laurentiu George Dinu, zis „Gore”, Cornel Lucian Enculescu, Tony Viorel Iaparnicu, Dragos Pandele si Silviu Constantin Amza, Bogdan Petrica Bagoli si Dragos Dumitrescu.

Procurorii il acuza pe Marian Staicu de faptul ca, in perioada august 2012 - februarie 2013, prin incercari repetate de corupere a magistratilor, a urmarit sa obtina la Tribunalul Bucuresti o solutie definitiva de punere in libertate a fratelui sau, Dinel Staicu, judecat in stare de arest preventiv pentru infractiuni asimilate coruptiei.

Pe 14 ianuarie 2013, dosarul a fost repartizat la Sectia II-a penala a Tribunalului Bucuresti, la completul din care faceau parte judecatoarele Dinu si Costache. Procurorii sutin ca repartizarea a fost efectuata fraudulos de magistratul Antonela Costache, pe atunci presedinte al Sectiei Sectiei a II-a penale, care a introdus si a modificat in sistemul ECRIS date informatice (complexitate si parametri de timp), „fara drept (cu depasirea limitelor autorizarii), astfel incat caracterul aleatoriu al distribuirii a fost eludat, iar dosarul a fost repartizat la singurul complet care devenea in acest fel eligibil”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri