Liderii USL au vorbit la finalul ultimei sedinte a Uniunii despre varianta reducerii TVA si cresterii cotei unice in contextul discutiilor legate de constructia bugetara pentru anul 2014, au declarat surse din USL, potrivit Mediafax.

UPDATE: Scenariul-cosmar pentru TOTI antreprenorii din Romania: de ce este posibila CRESTEREA cotei unice

Discutia ar fi avut loc, potrivit surselor citate, la finalul sedintei USL de vineri cand a venit vorba despre modul in care se va construi bugetul de stat pe anul 2014 si despre necesitatea unor fonduri suplimentare.

In acest context, premierul Victor Ponta ar fi avansat ideea cresterii cotei unice, in prezent de 16%, dar si a reducerii TVA, care acum este de 24%. O varianta a fost ca acestea sa ajunga la acelasi nivel.

Conform surselor din USL, a fost vehiculat un cuantum de 20 sau 22% pentru cota unica, respectiv pentru TVA sau o aducere a ambelor la un acelasi nivel, in functie de eventuale simulari realizate pentru bugetul pe 2014.

De asemenea, ideea venita din partea PSD a fost discutata in sedinta conducerii PNL de marti, liberalii optand pentru respingerea unui astfel de scenariu.

Deficitul bugetar de 2,88%...
Citeste si: Ce "artificii" a folosit Guvernul la calculul deficitului pe 2018?

"A fost o simpla discutie la sfarsitul sedintei USL, fara sa ne asezam la masa pentru a vorbi concret pe acest subiect", au afirmat sursele citate.

Programul de guvernare al USL pentru perioada 2013-2016 prevede mentinerea plafonului maximal de impozitare de 16% si introducerea, pe parcursul mandatului, a unui impozit diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale, respectiv prin cote de 8%, 12% și 16%, stabilite pe grile de venit.

Investitorii critica: Guvernul nu a luat nicio masura de relansare economica

10 cele mai importante...
Citeste si: 10 cele mai importante schimbari legislative la inceput de an


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Consiliul Fiscal trage un semnal de alarma in legatura cu bugetul