Mediul de afaceri, reprezentat de AOAR, RBL, AmCham si FIC la o masa rotunda despre problemele legii insolventei, se declara scandalizat de mentalitatea de care Guvernul a dat dovada la realizarea acestui pachet legislativ, intrucat nu a invitat si oamenii de afaceri la consultarile pentru modificarea Codului Insolventei.

"Nu este permis ca atunci cand faci o lege care impacteaza mediul de afaceri sa chemi la consultari doar Ministerul de Justitie, Finantele si BNR-ul", apreciaza Florin Pogonaru, presedintele AOAR.

Guvernul a format o comisie de modificare a Codului Insolventei, proiectul fiind finantat de Banca Mondiala. Rezultatul a fost noua lege a insolventei ce a fost introdusa prin ordonanta de urgenta la inceputul lunii octombrie, dar a fost declarata neconstitutionala de CC la scurt timp dupa aprobare.

Marcu, Medlife: Este trist ca o institutie ca Banca Mondiala intareste o astfel de mentalitate si accepta ca mediul de afaceri sa nu fie consultant la realizarea unei astfel de legi

"Este ca si cum la fotbal se schimba regulamentul jocului, dar in comisia care analizeaza schimbarea regulamentului nu este prezent niciun jucator de fotbal, ci sunt prezenti doar arbitrii", a mai spus Mihai Marcu, presedintele RBL si CEO al Medlife.

Potrivit lui Arin Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa, Ministerul de Justitie nu a dorit sa fie invitat mediul de afaceri la dezbaterile din comisia de modificare a legii insolventei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri