Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea OMV Petrom (SNP) de anulare a amenzii de 366,5 milioane de lei pe care compania a primit-o, in 2011, de la Consiliul Concurentei, dar Petrom va face recurs, astfel ca decizia irevocabila va fi pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Actiunea promovata de catre OMV Petrom Marketing SRL (detinuta 100% de Petrom) impotriva deciziei Consiliului Concurentei a fost, de asemenea, respinsa. In consecinta, OMV Petrom Marketing SRL va promova recurs", arata OMV Petrom, intr-un comunicat.

Amenda primita de OMV Petrom Marketing este de 137,28 milioane lei, scrie Mediafax.

Consiliul Concurentei a sanctionat in 2011 companiile OMV Petrom Marketing, OMV Petrom, Rompetrol Downstream, ENI Romania, MOL Romania Petroleum Products si Lukoil Romania cu amenzi care cumuleaza peste 200 milioane de euro, reprezentand aproximativ 3% din cifrele de afaceri realizate in anul 2010.

Autoritatea de reglementare in domeniul concurentei a constatat ca exista dovezi ca respectivele companii s-au inteles in perioada 2007-2008 sa retraga de pe piata sortimentul de benzina ECO Premium care le genera sub 20% din vanzari si reprezenta mai putin de 5% din cifra de afaceri.

Citeste si:
Donația OMV Petrom, utilizată pentru achiziția de teste cu...
Donația OMV Petrom, de 1...

Sanctiunea reprezinta un record pentru Romania si singura pe piata carburantilor din UE.

Companiile au atacat amenzile in instanta.

Consiliul Concurentei a castigat insa la Curtea de Apel procesele cu OMV Petrom, OMV Petrom Marketing, Rompetrol, MOL si Lukoil, pierzand insa cu ENI.

Citeste si:
Pintea, adusă fără cătușe la Curtea de Apel. Se va decide dacă...
Sorina Pintea, adusă fără...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Avocat: Forța majoră ar putea fi o sabie cu două tăișuri pentru companii
Setari Cookie-uri