Autostrada Orastie-Sibiu este deschisa astazi de CNADNR. Aceasta are o lungime totala de 60,5 kilometri si a fost construita in urma unei investitii totale de 1,46 miliarde lei (326,5 milioane euro), fara TVA, scrie Mediafax.

La eveniment vor participa premierul Victor Ponta si ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura, Dan Sova. Cele trei loturi (I, II si IV) au lungimi de 24,1 kilometri, 19,7 kilometri si respectiv 16,6 km. Soferii vor putea circula pe autostrada de la Orastie pana in localitatea Cunta din judetul Alba, dupa care urmeaza o portiune inca nefinalizata, pana la Saliste (judetul Sibiu), si in continuare lotul IV al autostrazii, pana la Sibiu.

Valoarea contractului de proiectare si executie pentru primul lot, construit de austriecii de la Strabag, este de 551 milioane lei fara TVA, din care s-a decontat 35,4% in acest an. In cazul lotului II, adjudecat de Straco Grup (Romania) si Studio Corona Civil Engineering din Italia, valoarea contractului a fost de 551 milioane lei fara TVA, procentul decontat in 2013 fiind de 43,6%.

Lotul IV a fost construit de asocierea italiano-romano Astaldi-Euroconstruct Trading '98-Astalrom, in baza unui contract de 530,7 milioane lei fara TVA, din care s-a decontat 40% in acest an. Lotul III, castigat de italienii de la Impreglio, va fi inaugurat anul viitor.

Contractele au fost semnate in 2011. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin Fondul de Coeziune in procent de 85% si de Guvern, in proportie de 15%.

Citeste si:
Corina Cretu: Credeti ca mi-a fost usor sa plec din PSD dupa 29 de...
Corina Cretu: Credeti ca mi-a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Ponta anunta ca Pro Romania nu voteaza guvernul Orban
Setari Cookie-uri