Presedintele ICCJ, Livia Stanciu, a declarat ca este extem de grav ca oameni politici care detin functii in stat fac afirmatii ce urmaresc decredibilizarea sistemului judiciar si ca premierul a indus ideea ca celeritatea solutionarii cauzelor difera in raport de culoarea politica a inculpatilor.

Judecatoarea Livia Stanciu a declarat, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii, ca atacurile oamenilor politici la adresa sistemului judiciar au devenit din ce in ce mai dese, cu deosebire la adresa Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a judecatorilor care instrumenteaza dosare penale ce ii vizeaza pe politicieni.

"Este extrem de grav ca oameni politici care detin importante functii in stat - si cu atat mai grav este pentru acestia - fac afirmatii de-a dreptul incredibile pentru noi, care nu urmaresc decat, in primul rand, decredibilitarea sistemului judiciar", a spus presedintele ICCJ, potrivit Mediafax.

Livia Stanciu a mai spus ca este extrem de grav si ca premierul a afirma ca celeritatea solutionarii cauzelor difera in raport de culoarea politica a inculpatilor.

"Faptul ca premierul Romaniei - si imi pare rau ca trebuie sa spun acest lucru, pentru ca nu m-am asteptat -, sigur, poate in calitatea domniei sale de presedinte al PSD ar fi putut sa faca diverse afirmatii, dar ca premier al Romaniei, sa induci ideea ca, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, celeritatea solutionarii cauzelor difera in raport de culoarea politica a inculpatilor, este extrem de grav", a adaugat Livia Stanciu.

Livia Stanciu a precizat ca l-a auzit pe premier spunand si inducand "o idee grava", aceea ca la ICCJ aceiasi judecatori pronunta intr-o faza procesuala, in unanimitate, o solutie de achitare, dupa care, aceiasi judecatori ai Sectiei penale, tot in unanimitate, pronunta o solutie de condamnare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri