Presedintele ICCJ, Livia Stanciu, a declarat ca este extem de grav ca oameni politici care detin functii in stat fac afirmatii ce urmaresc decredibilizarea sistemului judiciar si ca premierul a indus ideea ca celeritatea solutionarii cauzelor difera in raport de culoarea politica a inculpatilor.

Judecatoarea Livia Stanciu a declarat, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii, ca atacurile oamenilor politici la adresa sistemului judiciar au devenit din ce in ce mai dese, cu deosebire la adresa Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a judecatorilor care instrumenteaza dosare penale ce ii vizeaza pe politicieni.

"Este extrem de grav ca oameni politici care detin importante functii in stat - si cu atat mai grav este pentru acestia - fac afirmatii de-a dreptul incredibile pentru noi, care nu urmaresc decat, in primul rand, decredibilitarea sistemului judiciar", a spus presedintele ICCJ, potrivit Mediafax.

Livia Stanciu a mai spus ca este extrem de grav si ca premierul a afirma ca celeritatea solutionarii cauzelor difera in raport de culoarea politica a inculpatilor.

"Faptul ca premierul Romaniei - si imi pare rau ca trebuie sa spun acest lucru, pentru ca nu m-am asteptat -, sigur, poate in calitatea domniei sale de presedinte al PSD ar fi putut sa faca diverse afirmatii, dar ca premier al Romaniei, sa induci ideea ca, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, celeritatea solutionarii cauzelor difera in raport de culoarea politica a inculpatilor, este extrem de grav", a adaugat Livia Stanciu.

Citeste si:
Dragnea castiga. ICCJ trebuie sa schimbe completele de 5 judecatori
CCR, de partea lui Dragnea si...

Livia Stanciu a precizat ca l-a auzit pe premier spunand si inducand "o idee grava", aceea ca la ICCJ aceiasi judecatori pronunta intr-o faza procesuala, in unanimitate, o solutie de achitare, dupa care, aceiasi judecatori ai Sectiei penale, tot in unanimitate, pronunta o solutie de condamnare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Doua foste sefe ale Instantei Supreme, vizate de o ancheta a SIIJ