Guvernul nu va introduce in acest an nici taxa de solidaritate pe veniturile mari si nici cotele diferentiate de impozitare a persoanelor fizice, deoarece nu doreste sa schimbe, in 2014, sistemul fiscal, iar bugetul pe anul in curs este deja construit, afirma premierul Victor Ponta.

Intrebat daca va introduce in acest an taxa de solidaritate, cu care PNL nu era de acord, dar in conditiile in care liberalii s-au retras acum de la guvernare, Ponta a spus ca in acest an nu doreste sa schimbe sistemul fiscal. "Initial PNL a fost de acord (cu taxa de solidaritate - n.r.), dupa aceea nu a mai fost de acord, dar s-ar putea sa fie din nou de acord. Important este ca nu dorim in acest an sa schimbam niciun fel de sistem fiscal. Nu se creste nicio taxa peste 16%. Din pacate, nu o sa putem, cel putin in 2014, sa aplica ceea ce am stabilit cu PNL, si anume cotele de 8% si 12% pentru cei cu venituri mici, pentru ca bugetul este deja facut. Daca o sa putem in 2015, in mod sigur o vom face", a spus Ponta, conform Mediafax.

In urma cu doua saptamani, cand PNL se afla la guvernare, Ponta afirma ca impozitul diferentiat nu va fi introdus in mod sigur in acest an pentru veniturile persoanelor fizice, la fel cum nici taxa de solidaritate pe venituri ridicate nu va fi aplicata in 2014 daca nu exista o decizie unanima in cadrul USL. In strategia fiscal-bugetara 2014-2016, aprobata anul trecut de Guvern si Parlament, se afirma, la capitolul privind "Tendinte ale principalelor taxe si impozite pe orizontul 2014-2017", ca se intentioneaza "introducerea impozitului diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale: cote 8%, 12% si 16 % ce vor putea fi stabilite pe grile de venit, precum si reducerea semnificativa a CAS cu 5 puncte procentuale incepand cu luna iulie 2014, care prin masurile ce vor fi intreprinse va avea un impact bugetar neutru".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri